Varför gillar högerkonservativa stalinistiska kommunister?

Det finns en höger som är konservativ, anti ”pk”, anti vänstern och mot invandring.

De är givetvis mot kommunism och beskyller allt till vänster om Centerpartiet för att vara det.

Men vissa vänsteraktivister anser de vara ”ok” och de öser beröm över dem. Malcolm Kyeyune och Allard med sin bakgrund som beundrare av Revolutionära Fronten. Robert Mathiasson och Nils Littorin från stalinistiska Kommunisterna, fd KPML(r). Det är en vänster som anses ”ok” i den migrationskritiska högern eftersom de är konservativa, nationalister och mot invandring.

Nyheter Idag kan ena sekunden kritisera Vänsterpartiet för att kompromissa med kommunister för att nästa sekund publicera ännu en krönika av en kommunist som varit ledare för ett parti som hyllat Stalin och Nordkorea. (Konsekvent logik är inte Chang Johannes Fricks starka sida. 😉 )

Det är fascinerande.

Fast det säger väl en hel del av dessa delar av den konservativa nyhögern att den enda vänster de gillar är den som hyllat Berlinmuren och Nordkorea. För säga vad man vill: kommunistiska murar höll migranterna borta. Eller hur!

För nej, de har inte ångrat tidigare åsikter och engagemang. De kallar sig kommunister ännu.

Nej det är inte ok med bilder på t.ex kommunistiska massmördare i Vänsterpartiets lokaler. Det är inte ok att Ung Vänster ännu vill ha revolution och kommunism. Men bör man kritisera detta om man samtidigt applåderar åt personer som hyllat/hyllar, eller till och med lett, Stalins och Lenins fanclub i Sverige?