Rasism bekämpas inte bäst genom censur och McCarthyism

Jag är helt mot, förbannat mycket mot, in i helvete mycket mot att möta eventuella fördomar och eventuell fake news genom att täppa till truten på folk.

Censur är det monster som äter sina egna barn!

Att deplattformera meningsmotståndare är en metod som används både av vänstern och högern. Är man höger försöker man gärna tysta och deplattformera riktiga och påstådda islamister. Är man vänster är det riktiga och påstådda rasister, althöger och fejk news man vill deplattformera.

Det är populärt med massanmälningar mot inlägg man ogillar på Facebook och Twitter t ex.

I dagarna kunde vi se att youtube raderat Swebb Tvs kanal. Kanske pga rasism eller deras åsikter om coronan eller växthuseffekten, ingen vet.

Och många applåderar detta och vill tysta Lamotte eller Bulletin på samma sätt.

Det är en sorts McCarthyism vi ser.

Glöm inte hetsen mot kommunismen under 50talet i tex usa. Det vi ser nu är nåt liknande.

Därmed inte sagt att Swebb-TV är bra. För helvete nej, tvärtom!!

Men samma var det ju på 50talet. Kommunisterna var en lika vidrig politisk kraft som nazismen med lika mycket blod på sina händer.

Tro inte att det inte fanns sjuhelsikes goda skäl att vara livrädd för kommunism och arbeta mot det. På 50talet slaktade kommunister ju miljontals om året.

Men ändå menar jag att det var fel med samhällelig censur och kontroll av kommunister.

Censur drabbar ALLTID andra än de man vill censurera, inte sällan censorerna själva. Och totalitära ideologier bör inte bekämpas med totalitära metoder.

Samma sak med rasism, althöger o liknande idag.

Det är sjuhelsikes vidrigt. Men jag vägrar köra nån sorts mccarthyism och försöka deplattformera dem och täppa igen truten på dem.

Precis som jag 1952 hade varit mot både mccarthyism och kommunism är jag idag mot både althöger o neofascism och fejk news OCH ALLA FÖRSÖK ATT TYSTA DEM med tex deplattformering, genom att tex stänga ute dem från fb och youtube.

(Även kommunistiska partiets stalinister o nordkorea vurmare, och de som stöder och samarbetar med dem idag har givetvis all rätt att slippa bli utkastade från sociala media. Öven om de är långt värre än swebbtv. Jag vill alltså inte t.ex ta bort sven wollter från You Tube.)