Världen är galen och bara Tegnell kan tänka, eller?

Fascinerande. Jag skrev i mars att Tegnell verkade tro att världen är galen och att bara han och hans svenska experter kan tänka. Jag fick ta mycket skit för att jag skrev så.

Nu bekräftade han det i sitt sommarprat. (Källa)

”Men då var det som om världen blev galen och allt det vi hade diskuterat verkade helt bortglömt. Land efter land stängde sina gränser och stängde ner sina samhällen totalt.”

Lite knasigt är det ju om man följt med i vad som diskuterats innan pandemin bröt ut. För det man diskuterade innan 2020 var att begränsa antalet smittade med nedstängningar och testning/smittspårning (syftet med smittspårning är att minimera antalet smittade). Jo Sverige var med på de WHO konferenser där det diskuterades.

Det kan vara så att Sveriges strategi är rätt. Jag hoppas det. Men det ser mindre troligt ut för var dag. Men Tegnells kommunikationsskills är usla. Det har jag sagt sen dag ett.

Det är lätt att kolla. Googla lite eller läs WHOs rapporter. WHOs ”preparedness” rapporter. Denna checklist från 2018 tex. Eller kolla vad Global Preparedness Monitoring Board sa.

Hela världen har blivit galen, bara Tegnell och hans vänner kan tänka. Tack för den herr Sommarpratare. Det citatet kommer nog att nämnas i framtidens historieböcker.

Han kan säga det han säger eftersom vi som följde ämnet innan 2020 är få.

Sen bekräftade Tegnell att han chockades i mars. Pandemin bröt ut i Italien i februari men det var alltså först i mars herr experten, en av de få i världen som kan tänka, reagerade.

När han tidigare pratat om hur överraskad och chockad han blev då smittan bröt ut i Italien tolkade jag honom välvilligt och trodde han menade runt 24 feb. Men nu var det alltså då Italien stängdes några dagar in i mars som han upptäckte att pandemin var en pandemi.

Intressant är det också!

En tanke på “Världen är galen och bara Tegnell kan tänka, eller?

  1. Pingback: Varför Anders Tegnell hade fel: man KUNDE se det ”extrema” komma! – Den arga sossen!

Kommentarer är stängda.