Tegnell svamlar om dödstalen

Tegnell påstår nu att han chockas över dödstalen i covid19. För några månader sen sa han att han räknade med upp emot 20.000 döda.

Jag hade önskat att journalister mer aktivt konfronterat Tegnell om vad han faktiskt sagt och gjort. När vi inte införde lockdown var faktiskt meningen att man skulle ha högre dödstal än länderna med lockdown.

De hade förhoppningen att de svenska dödstalen på sikt skulle bli lägre än lockdown-staternas. Flockimmunitetsiden går inte ut på att pressa ner antalet smittade. Lockdown går ut på att minimera antalet smittade och sen massivt smittesta och smittspåra i väntan på mediciner och vaccin.

Tegnell och Sverige har valt en annan väg för de tror inte man kan hålla nere antalet smittade med lockdown och smittestning.

Därför sa Tegnell och regeringen att de väntade sig många döda. Inget konstigt med det. Men nu påstår Tegnell att han chockas över dödstalen, som han aldrig räknade med.

”När det gäller avlidna har vi kommit över 5.000 fall. En förskräckligt hög siffra jag tror ingen hade kunnat drömma om att vi skulle nå, sade statsepidemiolog Anders Tegnell under torsdagens pressträff med svenska myndigheter. ”

Jösses!

Det KAN fortfarande hända att svensk strategi funkar. Jag hoppas det. Men då resten av världen valt en annan strategi behöver vi diskutera vårt vägval jämfört med den lockdownmetod vi inte valde.

Men hur som helst är jag trött på Tegnells svammel. Så här gör han gång på gång på gång.