Jag är inte längre med i Motargument

Som en del redan vet kastade den antirasistiska sajten Motargument, som jag grundade och satt i redaktionen för, ut mig.

Enda konkreta motiveringarna som gavs var att jag privat var för mycket mot kommunism, hade skrivit för mycket mot IS och var för kritisk till svenska regeringens coronapolitik. (Vad det nu har med antirasism att göra?) Allt detta gjorde att jag uttryckte mig för gapigt och på fel sätt. Inga andra konkreta belägg på att jag gjort nåt fel gavs när jag bad om det.

Jag hade inte tänkt gå ut offentligt om detta men nu har delar av Motarguments redaktion öppet börjat stödja personer som säger att de föraktar vita. Personer som skiljer mellan vi och dem.

Då måste jag meddela alla att jag inte längre har något med Motargument att göra, att jag blev utsparkad, och att jag ogillar policyförändringen den sista tiden.

Jag måste. Jag vill inte på något vis bli associerad med fenomenet. Tyvärr. Jag vill inte smutsa ner mitt namn och mitt rykte. Jag är mycket förknippad med Motargument, nämligen.

Det är en radikal förändring att redaktionens medlemmar gillar hat mot vita. Att dra folk med samma ursprung och hudfärg över en kam är rasism.

Är det ok att skriva att man föraktar folkgrupper och personer med annan hudfärg? Eller är det ok att tex skriva att man föraktar judar och muslimer? Nej! LIKA LITE ÄR DET OK ATT BABBLA OM ATT MAN FÖRAKTAR VITA!

Förändringen är inte ny. Tecknen har synts innan. Vi hade många och långa strider i redaktionen om kamp mot IS skulle ses som antirasism, om vi kunde skriva om radikal islamism eller inte. Ganska bisarrt eftersom IS och radikal islamism är lika marinerade i rasism som nazisterna i NMR, och NMR kunde vi skriva om.

Jag hoppas MA i framtiden blir konsekventa antirasister igen.

PS

Redaktionen i Motargument skulle givetvis hävda att det är min gapighet och skrikighet och ”metod” de ogillar, inte något jag konkret står för. Som nu när jag kritiserar Bilan Osmans ord om att hon föraktar vita.

Men mina kollegor har konsekvent jublat och applåderat då jag t.ex. protesterat mot Sara Mohammads och Mona Walters islamofobi då de sagt liknande saker och generaliserat negativt om muslimer. De har jublat över min nolltolerans attityd mot Sd och islamofobi och min gapiga metod.


I min värld är det lika illa att säga att man föraktar alla vita. Men då gör jag fel om jag beter mig på samma sätt mot någon känd antirasist som mot Sdare.

Så det är VAD jag säger, inte hur jag säger det, de egentligen ogillar.