Försörjningskris på gång i Italien?

Försörjningsläget försämras i Italien varnar Aftonbladet idag. (källa)

Från Palermo på Sicilien sprids en film som visar unga män som försöker bryta sig in i en butik för att stjäla mat. På sociala medier organiseras upprop för människor som planerar att gå samman och stjäla från mataffärerna.

En ung småbarnspappa har lagt ut en film på nätet som visar honom och dottern. Han riktar sig direkt till premiärminister Giuseppe Conte:

– Precis som min dotter finns det barn som inom några dagar inte längre kommer ha bröd att äta. Var så säker, du kommer ångra det här för det kommer leda till revolution, säger han enligt Sky News.

Jag skrev om det bekymmersamma med vårt försörjningsläge för någon vecka sen, jag återpostar länken här (källa) Det kan hända att vi måste dra igång ekonomin igen, trots att det kommer att leda till dödsoffer. Det avgörande är vårt försörjningsläge. i staterna och förvaltningarna tänker inte alla kortsiktigt, det finns de som tittar på sådana saker och som vet hur usel vår försörjningsberedskap egentligen är.

Är det till och med i grunden anledningen till att Sverige inte stänger? Att vi vet hur pissig försörjningsberedskapen är så vi KAN inte? Vi får se när vi får facit i handen.