Coronaviruset: det är dags att regering och journalister visar handlingskraft!

760 miljoner människor, 10% av jordens befolkning, är i karantän just nu. Flera andra länder, t.ex Japan, börjar signalera att folk ska undvika folksamlingar.

Det hade varit bra med lite mer handlingskraft från regeringen. Att de visar utåt att de AGERAR. De har i princip bara pratat om EU toppmötet och hållit den katastrofala presskonferensen den 31e där de sa att de nu inkluderar sjukvården i landets förordning om kriser (det glömdes tydligen bort i höstas nör förordningen skrevs).

Jag hoppas svenska regeringen inte agerar utåt för att de inte vill sprida panik, men agerar i hemlighet, lagrar medicinsk utrustning och smider beredskapsplaner… men tyvärr tror jag inte det. #coronavirus

10% av jordens befolkning, 760 miljoner, är i karantän!

Det kan man inte tro om man läser tidningarna. Har nån sett nån artikel där nån journalist ställer kritiska frågor till regeringen om vår krisberedskap?

Ett snabb-beslut, helst denna vecka, om några extra miljarder till vården nu hade varit bra. Om vi slipper virusets verkan här är det bra hur som helst med några extra miljarder.