Israel och Palestina, en sida av myntet…

Konflikten i Palestina kan bara upphöra om båda sidor ser lidandet i det den ANDRA sidan upplever.

Världen idag beskriver ganska bra i ena sidan av myntet i en artikel jag läste nu på morgonen. Om självmordsbomber och oskyldigas död i Israel. Vill man veta varför Israel byggde sin mur ska man läsa den artikeln. (Länk till den finns här.)

Men det är bara ena sidan av myntet. Den artikeln förklarar inte varför palestinier är rasande då de tänker på muren.

Palestinska oskyldiga som dött då de fått en bomb i skallen ”i kampen mot Hamas” sörjer lika mycket. Eller barn som tvingas flytta för att huset ska demoleras eftersom frun i grannfamiljen har en bror som åkt fast för terrorism.

Den palestinavänliga sidan måste inse hur hårt självmordsbomberna skakade och skadade Israel och att därför byggdes muren. Den Israelvänliga sidan måste inse att för var oskyldig som dör för att ”försvara Israel” skakas och skadas palestina på samma sätt och att muren symboliserar detta.

Bara när båda parter ser och erkänner lidandet i det andra parten går igenom kan fred åstadkommas.

Men detta är ena sidan… ett bra exempel på ena sidan.

Den andra sidan har liknande berättelser att berätta. Och förståelse får man av att se att båda sidor är rasande på grund av hur oskyldiga dödas och dödats.

(Och kom inte med ”civila judar/araber hölls som sköldar”. Om så är fallet skjuter man INTE och bombar INTE.)

https://www.google.com/amp/s/www.haaretz.com/amp/israel-news/.premium-palestinian-teen-killed-by-idf-dubbed-collateral-damage-1.5381638

https://www.google.com/amp/s/www.nytimes.com/2019/11/15/world/middleeast/israel-gaza-civilian-casualties.amp.html

https://www.google.com/amp/s/amp.theguardian.com/world/2019/nov/14/gaza-attacks-tentative-truce-after-israel-strike-kills-six-palestinian-family-members