En kommentar om konspirationsteorier bland antirasister

Jag har reagerat mot de senaste konspirationsteorierna bland en del antirasister om att Sd och NMR styr gängbrottslighet, bränder, sprängningar och liknande.

Jag har ingen ork att skriva om det men har samlat dumpar.

Detta är min kommentar, helt osminkad!

”Orkar inte tyvärr… Debatten äcklar mig. Sorry att behöva säga det. Den äcklar mig så in i bängen, för de flesta som nu sprider denna teori skriver sällan om, eller pratar om, statistik om fattigdom, brottslighet, brottsutsatthet, skolresultat etc, där personer med utländsk bakgrund (i synnerhet flyktingar) och deras barn är överrepresenterade. Kort och gott: pratar VÄLDIGT sällan om hur utanförskapet ser ut, och vad man kan göra åt det.

Ja jag låter hård.

Men nu har jag sen 1989 oroat mig över personer med utländsk bakgrund, och deras barn, och sett statistik över utsatthet var jävla år sen dess, och hört berättelser från förtvivlade föräldrar och ungdomar med utländsk bakgrund i utsatta områden. Det känns ibland som om partierna inte gör ett piss, minst av allt mitt eget, och antirasister pratar inte om sånt här så mycket, det kan ju, gud bevars, ”ge Sd argument”.

Samma person (nästan analfabet) som var i permanent arbetslöshet runt 1990, fick barn som är permanent arbetslösa nu och deras barn har dåliga studieresultat idag… Att se sånt smärtar i hjärtat.

Och mitt när man står där med ont i hjärtat sprids en massa vilda konspirationsteorier om att brottslighet som direkt och indirekt har sin grund i utanförskap, egentligen är styrd av NMR och SD, utan ett uns av bevis eller belägg för den tesen.

Och håller man inte med får man höra att man är rasist. Tydligen måste man visst anse detta för att få lov att kalla sig antirasist. Att man kan vara mot nya svenskars utanförskap och samtidigt kämpa mot Sd är väl otänkbart!”

Jag borde knipa käft och bara flyta med strömmen. Men orkar inte. Jag måste hitta andra former för mitt engagemang. Debatten på sociala media får mig att må illa! Jag skriver detta här, men postar INTE det på facebook nu.