Att låta kvinnor bestämma sin egen livsväg ÄR mångkultur

Hur kan KD vara mot mångkultur när deras förslag är att kvinnor ska få kunna leva enligt traditionella könsmönster, ÄR en kulturyttring, och att tillåta detta ÄR att bejaka mångkultur?!

Det här med generaliseringar.

Ebba Busch Thor påstod att all mångkultur är fel, oavsett innehåll o hur den är. Generalisering!

Kds motståndare kontrade med att bemöta Ebba Busch Thors inlägg om könsroller som gick ut på att kvinnor bör kunna välja traditionella kvinnoroller. Gissa vad kritikerna påstod att Ebba sagt? Att alla kvinnor ska stå hemma bakom spisen… Generalisering!

Faktum är att bådadera är nödvändiga för att vi ska respektera individers val. Kvinnor måste få kunna välja traditionell livsstil med traditionell kvinnoroll, och folk måste kunna välja fritt bland subkulturer och kulturer. Att begränsa individens rätt är barbari.

Kd borde titta på sina egna ideer om kvinnans rätt att välja livsstil själv, och se att samma rätt har muslimen att vara muslim och juden att vara jude, som hen själva vill. Och Kds motståndare borde inse att man inte kan vara för mångkultur och mot kvinnors rätt att välja att tex vara hemma med barnen.

Det vi ska begränsa är det som strider mot svensk lag.

Dessutom måste vi anpassa systemet så kvinnor som väljer en traditionell kvinnoroll eller personer som väljer att leva enligt son kultur eller subkultur, integreras maximalt. Men det gäller båda grupperna.

”– Jämställdhet kanske inte ska vara att göra karriär efter manlig norm, utan kanske att bryta den normen. Jämställdhet är friheten att själv forma sig ett gott liv.”

Individer, och grupper av individer, har all rätt att välja livsväg själv, så länge det inte skadar andra (och med specialregler för barn).

Vad vi andra anser om muslimer, hårdrockare, personer som kastar varpa och citerar Tegner och Geijer, kvinnor som väljer en traditionell livsstil med traditionella könsroller, judar, samer och frimärkssamlare är irrelevant. Till och med när de är inbitna sådana, djupt troende traditionella muslimer och pingstvänner t.ex.

I vårt polariserade Sverige finns två poler. Den ena går i taket vid tanken på mångkultur och den andra vid tanken på att kvinnan själv ska få välja hur hon vill leva sitt liv. För den ena gruppen är det otänkbart att tänka sig en muslim som lever traditionellt muslimskt, i den andra gruppen otänkbart att tänka sig att kvinnor skulle kunna VÄLJA att vara hemma med barnen (och kanske få en del av dagisstödet för det).

Och återigen kommer jag att lyckas med att reta båda grupperna, trots att detta är mina åsikter sen lång tid…