Är Johan Westerholm smygislamist eller bara en antimuslimsk fanatiker?

Johan Westerholm påstår att civilminister Ardalan Shekarabi är agent för Hizbolla och att eftersom han uppträdde på samma scen som Omar Mustafa 2009 håller Hizbolla och Hamas, som tydligen Westerholm anser att Omar Mustafa är agent för, på att förena sina krafter. Och båda ingår i samma nätverk som terrorimamen Abo Raad och IS.

Låter det absurt? Det är normala konspirationsteorier i Johan Westerholms galna värld.

Så här skriver Johan Westerholm i del nio av sin serie om Muslimska Brödraskapet.

”I Libanon rör de sig idag dock helt öppet och Beirut tjänade som arena när terrororganisationen Hezbollah och det Brödraskapstrogna Hamas inledde samtal om samarbete under 2018. Tre möten hann hållas, med bland annat närvaro från iransk ledning innan samtalen bröt samman men kontakterna finns kvar. Hezbollah och Hamas, med Brödraskapet, förenas i sitt hat mot staten Israel som de bägge vill förinta.. Det är därmed ingen slump, och helt möjligt eller till och med logiskt att se bland annat civilminister Ardalan Shekarabi och Omar Mustafa uppträda tillsammans. Shekarabi, född i Manchester men som bott i Iran under delar av sin uppväxt och därmed shia-muslim, framträdde tillsammans med Omar Mustafa på Sergels Torg 2009 i protesterna mot staten Israel. Kontaktytorna finns därmed. Sedan lång tid tillbaka.”

Jag har i några år haft anledning att skriva om hans tirader mot muslimer och folk han ogillar, sen ett antal år tilbaka. I praktiken har han, som kallar sig sosse, utdömt halva Socialdemokraterna som terrorister. Det krävs inte mycket för att bli kallad terrorist av Johan Westerholm. Jag minns när skribenten Somar al-Naher beskrevs som terrorist-anhängare för att hon varit medlem i SSU.

Men som vanligt när Johan Westerholm vevar igång är det bra att se på vad han själv har för ideer egentligen. (Se mina blogginlägg om honom här.)

  • Johan Westerholm har öppet lovprisat Sayeed Qutb, Muslimska Brödraskapets terrorideolog och Osama Bin Ladins läromästare. (Läs om det här och här.)
  • Hans tidigare blogg, Mitt I Steget, innehöll antisemitism. (Läs om det här)
  • Han tar ställning för Syriens slaktare Assad och menar att unga män som flytt från hans terror har gjort fel. (Läs mer här och här)
  • Han har använt falska uppgifter för sitt CV. (Läs mer här och här.)

Dessutom är hans skriverier fyllda av faktafel och generaliserande skriverier mot religion, som skulle kunna användas mot judar och pingstvänner lika väl som de muslimska ”brödraskapare” han ogillar så.

Varken Omar Mustafa eller Ardalan Shekarabi har någonsin uttalat stöd för Muslimska Brödraskapets terrorideolog, det har Johan Westerholm. Vad betyder detta? Att han är smygislamist?

Nej det tror jag inte. Däremot tror jag han är fanatiker. Han läser in det han vill i det han läser, och ser det han vill i det han ser. Och det han vill se och vill läsa just nu är faktan om den stora konspirationen. Sverige håller på att ockuperas av muslimer, och han är riddaren som står på bron iklädd en skinande vit rustning: ”they shall not pass”! Men minns ni hur Monthy Pythons film om riddarna och den heliga graalen slutade? Så kommer riddaren Westerholms saga också en gång att sluta!