SÄPO vill förbjuda att man ser på eller sprider terrorpropaganda

SÄPO vill göra det straffbart att sprida och inneha (läsa) terroristpropaganda. Så det enda sättet vi kan komma åt IS anhängarna är att förbjuda att se på och inneha terrorpropaganda.

Jag är verkligen inte imponerad av SÄPO just nu. Vi får inte veta vad Raad och terrorimamerna gjort och nu föreslår de att vi ska förbjuda att se på eller inneha terrorpropaganda.

Där skulle jag ryka direkt. För att jag skrivit om IS terroristernas anhängare medan resten av samhället höll käften. Jag har massor av IS propaganda på min blogg, med olika avslöjanden om svenskar som stöttat IS. Och mina hårddiskar är fulla av IS propaganda, liksom propaganda och material om sydstaternas argument för slaveriet, liksom nazistisk originallitteratur, liksom Stalins och Lenins böcker och pamfletter, etc, etc…

Förbjuder man folk att läsa och sprida terrorpropaganda så förbjuder man även folk att arbeta MOT terrorn. Antinazister som aktivt läser in sig på nazismens ideologi, antikommunister, anti-radikala islamister som går till källorna skulle kunna fängslas.

Jag har tex alla nummer av IS tidskrift Inspire på min blogg.
https://ligator.wordpress.com/radikal-islamism/

Om förslaget bara gäller för bilder och filmat material kan jag möjligen anse att det är lite mindre galet. Men även där är jag tveksam. Ska informationsinhämtning likställas med att sprida terrorism?

Jag är istället för att man försöker stoppa stödet till terrorister och terrorgrupper. Olika lagar för att förbjuda stöd till terrorgrupper hade jag varit positiv till. Men även där måste lagens utformning vara sådan att oskyldiga INTE kan dömas av misstag.