Imam Tawhidi, muslimhatarnas favoritimam och favoritflagellant

Vad skulle ni anse om en kristen präst som anser att jungfru Maria var en äcklig hora och Jesus lärjungar terrorister? Som anser att alla kristna vill döda icke kristna och som tycker världen hade varit bättre utan så många kristna? Som allierar sig med människor som vill förbjuda kristendom men som själv är flagellant och slår och skadar sig i kristus namn? Ja, en äkta ”kristen” hade man knappast kallat honom. Muslimhatare över hela världen har fått en favoritimam i Imam Tawhidi, som tänker exakt så, men om islam. Dessutom en favoritimam som själv är radikal shiamuslimsk extremist.

På sista tiden har svenska islamofober börjat sprida imam tawhidis olika inlägg. Ofta med tillägget att han är en ”äkta imam” som säger ”sanningen”. Och ”sanningen” brukar vara något nedsättande om islam och muslimer.

Men vem är han? Ja den frågan har många ställt sig. Låt oss titta närmare på honom.

Tawhidi

Iimamen blev omtalad i svensk media förra året, när han påstod att vi i Sverige har slutat fira jul. Enligt honom har vi bytt namn på julen till ”vinterfirande” för att undvika att förolämpa muslimerna.

 

 

 

 

 

Påståendet är typiskt för denne imam. Han sprider lögner om islam och muslimer kors och tvärs.

Han har gjort sig känd för att sprida alla lögner som radikala islamofober sprider och att själv, som exemplet ovan visar, skapa lögner som delas över hela världen.  Jag ska inte orda mycket om detta. Det är lätt att hitta imam Tawhidis alla uttalanden mot muslimer och islam, eftersom de sprids av islam- och muslimhatare som Samtiden, Ingrid Carlqvist och Nya Tider. Nyheter idag som påstår sig vara källkritiskt och granskande lovprisar honom. Även mer ”respekterade” aktörer som Johan Westerholm pratar väl om, och citerar honom.

 

 

 

Men som vi ska se snart menar inte Tawhidi all islam. Det är en del av islam han egentligen hatar. Men att varna för att ”islamister” håller på att ta över väst eller sprida antiislamska myter strider inte mot hans syn på islam. Det strider inte heller mot hans syn på islam att vara mot begreppet islamofobi, dvs att förneka att rasism mot muslimer förekommer, eller att vara mot att moskeer byggs i Australien . Den radikala shiamuslimska sekt han tillhör, ayatollah Shirazis sekt, är ju motståndare till nästan alla andra muslimer.

Därför är det inte kontroversiellt i hans kretsar att hata mångkultur eller kritisera muslimer i väst.

 

 

 

 

 

 

Eller när han uttalar sig mot migration och anser att alla migranter är terrorister som ”vill döda dig”. Hans sekt anser ju att muslimer bör bo i muslimska länder ändå.

 

 

 

 

 

 

Men mer om hans radikala syn på islam strax.

Tawhidis vänner

För det första. Vilka vänner har han?

Han intervjuas och lovprisas av Tommy Robinson. Tommy hatar islam och muslimer. Han är aktiv i Pegida nu och var English Defence Leagues ledare i många år.

Han ägnade förra ramadan åt att läsa Tommy Robinsons bok två gånger, medan han bad (!).

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Han lovprisar och omfamnas av i stort sett hela extremhögern. Ayaan Hirsi Ali älskar  “imamen Tawhidi“ i synnerhet efter att han stödde hennes förslag att stänga alla islamska skolor.  Han är Jihadwatch och Pamela Gellers favorit.

One Nation, den australiska versionen av ”Alternativ För Sverige” som vill kasta ut alla “olydiga muslimer” ur Australien och som anser att islam är antidemokratiskt, och som vill låta säkerhetspolisen övervaka alla muslimer, älskar honom. (Läs vad One Nation skrev om Islam på deras webbsida här.)

Och imam Tawhidi älskar givetvis One Nation.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Han bjöds in till Polen av en av polens ledande muslimhatare, Dominik Tarczynski, mest känd för att han bedriver lobbying för att Polen inte ska släppa in ens en enda muslimsk flykting.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Man känner en person på vilka vänner hen har. Man kan känna att det vore lite olustigt att vara muslim och umgås med personer som anser att alla muslimer är terrorister, men, men… Smaken är som baken, som man säger.

Ayatollah Shirazis lärjunge

Imamens ideer är en blandning av det gamla vanliga svamlet från rasister och islamofober, med personliga anekdoter om hur hemskt islam är, med radikala shiaislamska islamistiska ideer.

En video han postade på You Tube som nu är borttagen innehöll några av hans personliga kommentarer om islam. T.ex. sa han att hans pappa inte skulle ha flyttat till Australien om han vetat att det skulle komma så många muslimer dit. Vilken troende muslim säger något sådant?

My father wouldn’t have moved from Iran to Australia if he’d known there’d be so many Muslims here’.

Dessutom gjorde han flera intressanta ”felsägningar” där han generaliserade negativt om alla muslimer. Han sa t.ex. att han inte kunde förstå varför muslimerna vill spränga sig själva och tror de hamnar i himlen, efter att  ha sagt det korrigerar han sig och säger ”nåväl, radikala muslimer iallafall”.

Det som kan verka förrädiskt är att han kritiserar både regimen i Iran och sunnimuslimer. Men han själv är medlem i en radikal shiamuslimsk sekt som är motståndare till Iran och hatar alla sunnimuslimer.

 ”Islam without Imam Ali (a.s) is simply Isis.” (källa)

Det bör betonasatt han inte i första hand ska ses som en shiamuslim, han är en radikal shiamuslim, med sekteristiska ideer som inte alla shiamuslimer gillar. Många av ideerna är till och med mer radikala och extrema än de Irans ledarskap har idag.

Tawhidi åkte först till Iran för att försöka bli imam. De kastade ut honom med näsan före 2012. Då åkte han till Irak och studerade för den radikala shiaislamisten Sayed Sadiq al-Shirazi. Shirazi gjorde honom till imam. Efter att ha predikat lokalt en tid över radio i Irak åkte han hem igen och började sprida sitt bisarra budskap, och marknadsförde Shirazis ideer.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Shirazi och imam Tawhidi är goda vänner och samarbetar än idag. (Sajten exposing Tawhidi har skrivit mycket om det.) Imamen har postat mängder av bilder på sig själv och imamen, så det inte ska råda någon tveksamhet om saken.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Han kallade honom sin ”påve” 2017.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Jag rekommenderar verkligen alla att kika på den bok med hans lärare Shirazis ideer om sharia, som Tawhidi lovprisar och sprider. Jag har laddat upp den här på min blogg så ni kan läsa den: Islamic_Law_2013_SecondEdition.

För att hjälpa er hitta godbitarna i boken. Se på sidan 489 där Shirazi pratar om kvinnor som haft sex som opererar mödomshinnan igen, något Shirazi anser är bra och tillåtet. 442, kvinnor måste bära heltäckande kläder (helst från nio års ålder). 473, kvinnor måste be män om tillåtelse att lämna sitt hus om det strider mot ”mannens rättigheter”. 476, endast mannen kan begära skilsmässa. 645, allmänna val är tillåtet i islam men bara muslimska partier är tillåtna och de måste följa sharia. 650, abort är förbjudet i islam. 667-668 musik och sång är haram, förbjudet enligt islam. 437, homosexualitet är fel. 435 onani är haram. 481 flickor bör gifta sig så snart de når puberteten. 23, hunden är oren. 841-845 ”islamska lagar”, inkluderat dödsstraff för äktenskapsbrott, är påbjudna, inget muslimskt land får existera utan sådana lagar.

Q: How does hijab play its role in moral and ethical commitment?
A: Without hijab a woman is more prone to degradation.
Q: What are the Shari‘ah criteria required for woman’s hijab in Islam?
A: That the hijab covers the entirety of the woman’s body, save the face
and the two hands, and that there is no adornment. (Sidan 453)

Och detta om att gifta bort barn.

“It is desirable (mostahab) to encourage early marriage of the girl who has reached the adolescence age.” (481)

”It is imperative that the leaders who deal with the affairs of the youth facilitate the marriage of the youth at an early age. It is imperative to obliterate those practices and customs that hinder marriage, such as high and excessive dowries, grand ceremonies that are normally beyond the reach of most youth. Furthermore, other marriage hindrances, or excuses for its delay, which counter the natural disposition of the individual, should be ignored; these include [university] education, or military service, or that ‘one has not prepared himself yet.’” (410)

Några exmuslimer konfronterade honom fölr mindre än två år sen om hans stöd till Shirazi. Han vägrade ta avstånd från något alls som Shirazi sagt. Dessutom uttalade han sitt stöd för flagellation, dvs den kulturella traditionen bland vissa extrema shia muslimer att slå och skada sig själv. Tatbir är det mer exakta namnet på seden. (Se den långa versionen här!)

Så här beskrivs det han säger ovan i en artikel.

”On the inexplicably rare occasion that Tawhidi is questioned about his relationship with Shirazi, he immediately begins to downplay the relationship just as he did with the Secular Jihadists. Tawhidi says “he was my teacher, and it means nothing.”  He diverts, changes the subject, and does mental gymnastics that are disorienting.  Tawhidi was asked point blank if he would like to share any “major disagreements” he has with Shirazi, and with his tail between his legs, Tawhidi responded “I am not on his level of education in Islam to clash with him ideologically.””

I intervjun påstår Tawhidi att han inte håller på med flagellation. Det är en lögn. Det finns flera foton och filmer som visar hur han deltar i ritualer där slår och skadar sig själv, eller stöder detta. Här är för övrigt en bild på Tawhidi när han slagit sig själv i huvudet med en kniv.

Flagellation

I Shirazis bok hittar vi också många stycken där Shirazi förespråkar sk flagellation, tatbir.  På sidan 609 kan vi t.ex. läsa detta:

Q: As part of their devotion to Imam Husayn, peace be upon him, on the
tenth day of Muh}arram, some of the faithful strike their scalp with
daggers or swords; a practice commonly known as tatbir. Does this
practice tarnish the reputation of Islam in the West?

A: The assumption that this practice would tarnish the reputation of
Islam is not necessarily correct or valid. And even, for the sake of
argument, if this were deemed to be tarnishing the reputation of Islam, it
does not necessarily mean that we should give up the practice. For
example, in the view of some, wearing hijab constitutes tarnishing and
misrepresenting the reputation of Islam. Similar criticisms are made of
other practices such as our prayers and hajj pilgrimage; but this does not
mean we should abandon hijab, prayer and hajj. The practice of tatbir
could indeed initiate others to enquire as to why we do this, and this
could prove to strengthen Islam, especially when the idea, values, and
background are explained.

Tawhidi är en stark anhängare av flagellation. Vi har redan sett en bild på en blodig Tawhidi som använt kniv på sig själv. Här är en till.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Han har ofta försvarat denna sed. Här är ett litet axplock.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

I många avseenden är Tawhidi och hans ayatollah Shirazi extremare än irans ledarskap. Synen på flagellation är ett av de områdena. När Irans religiöse ledare Khamanei gick ut och fördömde flagellation 2016, för mindre än tre år sen, kallade Tawhidi honom 2000-talets Shimr. Shimr var en förrädare som mördade en av de shia muslimska profeterna.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Inte ens Irans ayatollor skulle uppmuntra religiösa att låta sina barn gå på taggar eller att slå sig eller skära sig med kniv.

Vad säger detta om alla de islamofober som stöder denne imam?

Koreansk sekt

Förutom att vara radikal shiamuslimsk extremist så stöder han dessutom en väldigt speciell koreansk sekt, Shinchonji, Church of Jesus, the Temple of the Tabernacle of the Testimony.

With his gold-trimmed white robes and pointed turban, the man who calls himself both an Imam and Sheikh cuts an elegant figure as a minder guides him out of the car, past more jubilant Koreans and television cameras, and into the surreal surrounds of an Olympic stadium filled to capacity, where tens of thousands of seated spectators holding coloured cards form a gargantuan human LCD screen.

Here he is ushered to pose for photographs with other similarly well turned-out men of faith, all of whom have been flown in from religious communities across the globe to take part in the World Alliance of Religions Peace (WARP) summit.

But the cheer squads are not really here for Tawhidi, and this is not really a peace conference. These ecstatic young Koreans are members of an allegedly dangerous religious cult taking part in a highly regimented North Korean-style stadium extravaganza to pay tribute to their controversial leader, Lee Man Hee.

Kulten ser sig som ”sant kristna”. 

Kurder och sunnimuslimer

Han hamnade i blåsväder nyligen då han drog alla kurder över en kam. (hans shiasekt är rasistiskt hatiska mot kurder)

Han ansåg att alla kurder förtjänade att leva under diktatorer som Saddam (och därmed att dödas och fängslas) eftersom ”nationen”, dvs kurderna plågar djur. Det fick givetvis kurder i social media att bli rasande (Se här: Controversial Australian Imam slammed by Kurds on social media )

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Det kan kanske verka som bara ytterligare ett bisarrt uttalande från flagellanten Tawhidi. Men det är viktigt. Han uttalar sig ofta rasistiskt och svepande mot grupper som hans sekt ogillar. Och där går han ofta mycket längre än de flesta shiamuslimer skulle göra. Så gör han ofta när han kritiserar sunniislam.

Shiamuslimer är ofta tveksamma till Aisha, profeten Muhammeds fru. Men antalet shiamuslimer som skulle kalla henne en hora som suktade efter berömmelse är nog få.

 

 

 

 

 

 

 

 

Tomma tunnor skramlar mest

Kort och gott.. Innan man citerar denna rasistiska, rasistälskande radikala shiaislamska flagellant bör man kolla vad han står för.

Det kan hända att man anser att alla migranter är potentiella terrorister. Att man anser att mångkulturen dödar väst. Det kan hända att man anser att alla muslimer är monster som vill döda människor eftersom de heliga skrifterna uppmuntrar folk att döda.

Men vill man verkligen stötta en radikal shiamuslimsk anhängare av flagellation?

Ja han hörs mycket och syns mycket i sociala media, men som man brukar säga: ”tomma tunnor skramlar mest”.

*********************

För mer läsning

Imam Mohammad Tawhidi: The problem with the media’s favourite Muslim

The Islamophobia Industry’s Favorite Imam is a Fake

The Islamophobia Industry’s Favorite Imam is a Fake. (Part 2)

Controversial Australian Imam slammed by Kurds on social media

Welcome to the Weird World of Australia’s ‘Fake Sheikh’, Mohammad Tawhidi

The controversial imam who is popular with the far right

En video som visar hur Tawhidi försöker kyssa Shirazis fötter

En Reddit tråd om Tawhidi

“IMAM TAWHIDI WILL NOT CONDEMN ALL FORMS OF CHILD MARRIAGE, FGM & ISLAMIC GOVERNMENTS”

Diverse inlägg av Tawhiri

Twitter 2018 om Shirazi 1.

Twitter 2018 om Shirazi 2.

Intresserade kan dessutom se Tawhidi prata om hur män bör slå sina fruar här.

Och till sist. Visst påminner Tawhidi er om Peter Sellers i birdie nam nam scenen i filmen What a party?!