Israel och Palestina, here we go again

Nu drar farsen Israel-Palestina igång igen. Eller rättare sagt, nu drar supportrarna igång sitt polariserade skrikande igen.

Hamas skjuter raketer mot civila mål. Tel Aviv utsätts för beskjutning för första gången sen 2014. Israel svarar med ”precisionsbombning” mot militära mål och lyckas träffa civila mål (collateral damage), som alltid när de ”precisionsskjuter” eller ”precisionsbombar”. Och i Palestina protesteras det bara mot Israel, inte de egna attackerna på civila, som man oftast jublar åt.

Hur tror ni 99,9% av alla på Facebook skriver om detta?

Jo, antingen genom att enbart skrika högt att ”Hamas attackerar” eller genom att enbart skrika ”Israel attackerar”. Pro Israel falangen dunkar hamas raketer i skallen på pro palestina falangen som dunkar Israels sk ”precisionsbomber” i skallen på pro israel falangen.

Jag mår illa varje gång denna farsen drar igång.

Att Hamas börjar skjuta är faktiskt inte irrelevant. Israel får givetvis försvara sig mot terrorrism, men Israel har NOLL rätt att svara på ett sätt som dödar civila. Men Israel svarar som Israel alltid gör, och beter sig som en hord galna noshörning i en porslinsaffär. Och Palestina har givetvis rätt att försvara sig också, men de ska ge FAN i att skjuta blint eller skjuta civila.

Läs för övrigt denna artikel om collateral damage:

Collateral damage är terrorns bästa vän