Islamska Staten (IS) är värre än nazisterna i SS

Kan man jämföra IS med nazisterna? Ja visst kan man det. Men på ett sätt är faktiskt IS värre än nazisterna inom SS. SS dolde sina övergrepp, IS har använt övergreppen öppet i sin propaganda.

IS skiljer sig från allt annat på ett sätt. Inte i deras grymhet, utan i deras propaganda. I alla tidigare grymma rörelser, Pol Pot, SS, nazisterna, kommunister i sovjet och Mao under kulturrevolutionen eller Chiles dödspatruller, har man försökt DÖLJA massmorden. Men IS gjorde tvärtom. De spred videos med halshuggningar och videos när de kastade ut homosexuella från hustaken. De dolde inget.

Man kan förstå vad som skulle ske ändå, i nazistisk retorik och propaganda, genom att läsa mellan raderna, genom att se språkbruk o metoder, etc. Man kan förstå att om man utmålar ”fienden” som monster, som nazistiska Der Sturmer gjorde, så kommer människor att dödas i massor. Man kan förstå samma sak om man läser vad kommunisterna skrev om borgare och kontrarevolutionärer.

Men IS vände på detta i sin propaganda. De sorts grymma bilder som använts för att demonisera människor man velat slakta genom tiderna, använde IS för att utmåla sig själva som hjältar.

Nazistiska Der Sturmer på 30talet påstod att judar mördade människor och badade i blod. IS propaganda gick ut på att IS skar av halsar och fick omvärlden att bada i blod.

Det som man pratade om i det fördolda i de slutna rummen i SS lokaler, eller i Kreml i Moskva, lyfte IS ut och gjorde till sin propaganda utåt. Så ville de bli sedda av omvärlden och av anhängarna. Det var Theresienstadt som var bilden utåt på hur man behandlade judarna i nazityskland. I hemlighet pratade man om vad man egentligen ville göra med dem..

IS förespråkade öppet om slaveri o mord på yazidier i sin propaganda, deras filmer var blodsbesudlade, poesin och sångerna var värre än SS interna sånger, och de rekryterade genom det. De brände, skar huvudet av människor och lät till och med barn utföra dåden.

SS rekryterade inte medlemmar genom bilder från gasugnarna i deras tidningar. SS dolde massmorden på judar för omvärlden. IS funkade tvärtom. Pol Pot bedyrade att de RÄDDADE och skyddade borgare, i Maos lilla röda skrivs inte öppet att man mördade miljoner bönder och man rekryterade inte aktivister med hjälp av bilder på slaktade bondebarn. Man kunde förstå, men om man läste mellan raderna.

Läs Aftenposten under kriget. Nasjonal Samling rekryterade utåt med Jesus kärleksbudskap, inte med detaljbilder på norrmännen de slaktat.

Och just därför anser jag att IS i mångt och mycket var och ÄR värre än SS eller Stalins massmördare. De har bara inte hunnit slakta lika många ännu, tack och lov.

Visst i sociala media flödar Sd- o nmr anhängarnas uppmaningar till mord o annat. Men själva rörelserna, nmr och Sd, håller en annan profil. Inte ens VAM var öppna med vad de ville på 90talet.

Anhängarna på Facebook

Jag följde propagandan och is de svenska IS anhängarnas postningar på Facebook under de år Fb lät terroristerna debattera fritt, dvs 2014 till 2016 (källa). Ingen som åkte dit kan säga att de inte visste eftersom IS öppet spred filmer på halshuggningar där de skrek att de ville göra så med alla ”kuffar” (otrogna) och erövra europa. Det var det de såg och det de spred på fb. Och det var det anhängarna delade.Det finns många exempel på just detta. Jag har publicerat hundratals dumpar från deras profiler i Sociala media på denna bloggen. Den som vill kan lätt leta rätt på dessa artiklar. Här är några i urval. Plus lite andra källor till IS propaganda.

Varför dras svenskar till IS.

Hur en svensk IS jihadist tänker

IS och argumenten för att återinföra slaveriet

Tyck inte synd om IS jihadisternas kvinnor

Terroristens begravning i Köpenhamn (danmark)

Ännu en radikal islamist begravs (danmark)

IS på svenska

Nätverket runt en svensk IS krigare (Krayem var senare inblandad i ett terrordåd i belgien)

Skråmo hyllade den svenska terrorlagstiftningen

Bloggen Jihadology har mycket källmaterial om IS och Al Qaida. Bland annat många filmer.

Ibm Mulaykahs (Idris Cheveys) skrifter på Scribd

Mina artiklar om IS

Doku.nu

Den som är intresserad kan även läsa IS tidskrift Dabiq. Dabiq1, Dabiq2Dabiq3, Dabiq4, Dabiq5, Dabiq6, Dabiq7, Dabiq8, Dabiq9, Dabiq10, Dabiq11, Dabiq12, Dabiq13, Dabiq14, Dabiq 15.

 

Och man ska veta är att de flesta svenska IS anhängare åkte aldrig ner till Mellanöstern. De stannade kvar i Sverige. Muhammed Sugaal t.ex, som här försvarar IS massavrättningar.

Det finns många, många personer som någon gång under åren 2013 till nu har försvarat IS, postat bilder på IS flaggor, hyllat svenska krigare som dött i striden för IS, eller lajkat glada bilder på IS jihadister på Facebook. Många har ångrat sig i och med att det blivit obekvämt att vara för IS. Det finns många exempel på detta. Och när man konfronterat dem har de ursäktat sig med att ”jag bara sörjer dem för jag har känt dem” eller ”de bara körde ambulans nere i Syrien”.

Just nu gråter en del ”IS-resenärer” ut i media och säger att de bara kört ambulans eller varit frisörer, de har inte vetat något om den terror IS höll på med. Men de ljuger. INGEN som rekryterades för att åka ner till IS, och INGEN som vistades i ”kalifatet”, kan ha undgått IS öppna propaganda.

När jag ser dem gråta ut i media undrar jag mest sånt som ”vad kallade de sig på Facebook”. Måhända just den som just nu gråter i kvällstidningarna är samma person som kallade sig Saga Andersson på Facebook, eller Aleksandra Kreslen? För min del anser jag att alla som rest till IS måste lagföras, och att de barn som finns i deras närhet måste omhändertas.