Om Ung Vänster i malmö hade använt hakkors…

Ung vänster i Malmö har återigen lekt med kommunistiska symboler. Det är lika illa som om de hade haft ett hakkors som en ”positiv symbol”.

Det är inte länge sen de gjorde exakt samma sak. Det skrev jag om för nåt år sen.

Att tala väl om ärkekommuisten och homofoben Che Guevara borde inte heller vara ok.

Che

Partiet har problem i Malmö. jag har följt deras ungdomsförbund där under ett antal år, sen de slog sönder en ”pinata” med Annie Lööfs bild 2012.

Vänsterpartiet måste hålla rent hus om sin historia. En gång i tiden stödde partiet i en tidigare inkarnation Stalin och massmorden han genomförde. Ja ni läste ”stödde” för partiet ansåg det vara rätt att ”försvara” sig, även militärt, mot kontrarevolutionärer och borgare. De massmördade kulakerna (bönder) var kontrarevolutionärer och borgare i Sovjets och Stalins ögon.

Partiet hann till och med stötta Hitler en tid. Från augusti 1939 stödde man Hitler på grund av Hitler-Stalin pakten, till våren 1941.

Partiet idag är inte vad det var igår, även om partiets stöd till Venezuelas och Cubas diktatorer är vidrigt. Idag har man tagit avstånd från kommunismen. Då är det viktigare än någonsin att man inte ”skämtar” och bär CCCP tröjor (CCCP= kommunistiska Sovjet).

Om Ung Vänster i Malmö hade flashat idolbilder med hakkors hade Vänsterpartiet kastat ut dem bums. Hammaren och skäran är lika mycket en hatsymbol som hakkorset. Det är inte ok!