Hizb Ut Tahrir och terrordådet 2015 i Köpenhamn

Doku rapporterar att rörelsen Hizb Ut tahrir höll ett möte i Stockholms stads lokaler, Tensta träff. Där sa Hizb Ut Tahrir att målet med deras verksamhet är att göra statskupp för att skapa deras kalifat. Det är en antisemitisk och antidemokratisk sekt som motsätter sig att muslimer integreras i Sverige. Men det finns mer att säga om gruppen Hizb Ut Tahrir. Detta med tanke på förbindelserna mellan Köpenhamnsterroristen 2015 och rörelsen.

Sayed Jalabi som är ledargestalt för Svenska Hizb ut-Tahrir förklarar från scenen att målet bland annat är att genomföra en statskupp för att kunna införa deras tilltänkta islamiska kalifat. Han menar att en statskupp inte behöver vara blodig utan att man efter strategiskt arbete stegar in och förklarar: ”stick här ifrån – nu är det islam som ska ta över makten”. 

Lyssna på klippet här.

En fråga handlar om Hizb ut-Tahrirs syn på integration, och svaret från scenen lyder: 

”Vi är emot integration. Vi arbetar emot att muslimerna integreras på bekostnad – inte att muslimerna är en aktiv part i samhället, muslimerna ska vara en aktiv part i samhället. Men vi är emot att man integreras på bekostnad av islam. Att man lämnar islam eller att islam blir något som blir amputerat. Utan Khilafah, utan sharia, utan jihad. Alla delarna av islam måste sammankopplas med islam. För islam är islam. Det är det vi arbetar med.”

Lyssna på klippet här.

Det bör noteras att Hizb Ut Tahrirs namn förekommit i de senaste terrordåden på skandinavisk mark. Terroristen på Drottninggatan, Akilov, postade och gillade material från Hizb Ut Tahrir (källa) Dessutom hade köpenhamnsterroristen 2015, som dödade en åhörare på Lars Vilks föredrag och sköt en jude utanför synagogan, nära förbindelser med Hizb Ut Tahrir. (källa)

Dagen innan terrordådet var det fredag. Omar El-Hussein deltog då på fredagsbönen i Hizb ut Tahrirs moske i Köpenhamn Masjid Al-Faruq. Där deltog han också på rörelsens konferens mot demokrati. (källa)

Så här såg det ut på konferensen.

I publiken satt Omar. Och där fick han höra en massa antisemitiska slagord slungas ut. BT rapporterar:

Under sin prædiken sagde imamen følgende:

– Dommedag oprinder ikke, førend muslimerne bekæmper jøderne, således at muslimerne slår dem ihjel, og jøden vil skjule sig bag sten og træer, og stenen og træerne vil sige: ”O muslim, O Guds tilbeder, der er en jøde bag mig, så kom og dræb ham”.

(källa)

Danska kännare av radikal islamism följer mycket noga det som sker runt Hizb Ut tahrir. (källa) Men vi som följde vad som sades och gjordes i de slutna grupper i Danmark där supportrar till IS och Al Qaeda pratade med varandra. Det intressanta var att Hizb Ut Tahrirs danska anhängare befann sig där också. De forumen bestod normalt sett av de tre grupperna. Efter terroristen skjutits i Danmark sörjde dessa öppet terroristen. Det var helt bisarrt att följa det dag för dag och se hur öppet extremister stödde terrordådet.

Man ansåg att Omar gjort rätt eftersom de två dödade ”provocerade islam”. Personen som besökte Lars Vilks föredrag för att han besökte deras föredrag och juden för att han var jude. Att vara jude betydde visst att man provocerade profeten. Hizb ut Tahrir anhängarna deltog i sorgen. (källa) några månader senare dog ännu en IS anhängare och man sörjde än en gång. (källa)

Läs gärna min längre artikel från 2017 om detta: ”Hizb Ut tahrir och terrordåden i Köpenhamn och Stockholm”.

Hizb Ut Tahrir utmålar sig gärna som en ickevåldsrörelse. Men hur sant är det?

 

 

 

 

En tanke på “Hizb Ut Tahrir och terrordådet 2015 i Köpenhamn

  1. Pingback: 5 år efter attentatet i Köpenhamn mot Lars Vilks och judiska synagogan – Den arga sossen!

Kommentarer är stängda.