Jordan B Peterson är homofob

Idag pratar man mycket om att det finns aktiva medlemmar i SSU Skåne som är mot homosexuella giftemål. Det är givetvis illa. Det är homofobi och måste pekas ut som homofobi. Men det ironiska är att några av de som skriker högst om det ”hemska SSU” och ”de läskiga muslimska homofoberna” tillhör den amerikanska psykologen Jordan B. Petersons fanclub. Och Jordan B. Peterson anser samma sak som de utpekade SSU:arna i Skåne: att kärnfamiljen ska vara grunden och att homosexuella äktenskap är fel.

Här har vi ett inlägg där han säger sig vara mot homosexuella äktenskap.

Och här har vi ett inlägg han förklarar att homosexuella föräldrar har problem eftersom det saknas både en man och en kvinna i det äktenskapet. Och det behövs manlig och kvinnlig input för att skapa ett hälsosamt äktenskap.

I Expressen har man visat att en av de namngivna SSU:arna är med i Ahmadiyya. Den församlingen är relativt liberal. De för gärna samtal med homosexuella och välkomnar dem till moskén. Men de har en viktig poäng. De anser att giftemål och barnuppfostran är något som heterosexuella par, en man och en kvinna, ska sköta hand om (Se källan här!) ”Kärnfamiljen” är det som de vill försvara.

Det är så den religiösa homofobin oftast ser ut.

Kulturmarxism

Om ni tittar på den första filmen ser ni dessutom att Jordan B Peterson använder begreppet ”kulturmarxister”. Det är viktigt att vi noterar det. Han anser att kulturmarxisterna är ett problem, i detta fallet kulturmarxister som är för hbt-personers rättigheter. Men han använder det flitigt som ett samlingsbegrepp på konspirationen mot Amerika och mänskligheten. Han anser att kulturmarxister är ute efter att begränsa yttrandefriheten. K

Begreppet kulturmaxist kommer från nazisterna. Det var nazisterna som skapade det på 20-talet. (Se källor här och här) Kulturbolsjevism, kulturmarxism och kultursocialism var ett kodord för judar. mer exakt

Begreppet överlevde efter andra världskriget i den lilla nazistiska och fascistiska pressen men då vanligare som kulturmarxism. T.ex. i Sverige i per Engdahls fascistiska litteratur. Internationellt i förintelseförnekaren Willis Cartos nätverk. Om man googlar på ordets användning för bara 10 år sen ser man att det i princip bara användes av öppna nazister. Det var hos grupper som nazisterna i nuvarande Nordiska Motståndsrörelsen som ordet hade överlevt. Samma sak var det med ordet internationellt. Gradvis sökte det sig ut utanför nazisfären. De som började sprida ordet mer allmänt ute i världen var counterjihad, de radikala muslimhatarna. Breivik kom att använda ordet i sitt manifest 2011 men han lånade det från counterjihad. Efter 2011 blev ordet mer välkänt även utanför nazister och smala grupper av radikala islamhatare.

Det är med andra ord lagom fräscht att detta ord dammats av på nytt de senaste åren. Men det är mycket talande för vår tid. De flesta använder ordet för att beskriva nåt de ogillar, utan att de vet att ordet härrör från nazisterna. Att de använder ordet är bedrövligt men inte ett tecken på nazism i sig idag. Däremot är det sorgligt att se hur nazistiska ideer och ord och ideal sakta smyger sig in och blir rumsrena.

Jordan B. Peterson vet kanske inte var begreppet härrör från. Men att han använder uttrycket visar var på den politiska skalan han här hemma. Han likställer till och med liberaler med kommunister om de inte delar hans syn på världen (eller är för homosexuella äktenskap).

Homofobi plus hat mot kulturmarxister

Att Jordan B. Peterson är homofob visas klart av att han är mot homosexuella äktenskap. Men i detta fallet är det mer illa eftersom han blandar in prat om en kulturmarxistisk konspiration i sin syn om hbt-personer och hbt-familjer.

Men hur som helst, konsekvens är viktigt. Ska homofoba muslimer löpa gatlopp i sociala media för sin homofobi så bör man faktiskt låta Jordan B. Peterson löpa gatlopp för samma sak. Och personer involverade i församlingar som leds av homofober och Jordan B. Petersons anhängare måste behandlas med samma måttstock.

Extramaterial