Om Hanif balis anklagelse mot mig

Hanif Bali beskyllde mig igår för att ha påstått att han var för regimen i Iran. Det härrör från denna dialog på twitter.

IHanif Bali hade en diskussion med en annan person på twitter om revolutionen i Iran och skrev då att Khomeini och revolutionärerna hade betraktats som ”moderata muslimer” idag i Sverige. Han påstod dessutom att Khomeini och de iranska revolutionärerna 1979 inte använde våld för att komma till makten. Allt för att kunna kritisera islam. (Antalet döda i revolutionen anses vara mellan mellan 10.000 och 60.000)

Jag ingrep i den diskussionen genom att påpeka att det faktiskt indirekt är som att försvara regimen i Iran om man påstår att revolutionen gick fredligt till, och utan tvång. Jag påpekade då några andra felaktiga saker han skrivit om Iran tidigare.

I sin jakt på ensamkommande har han nämligen sagt saker som är bisarra om regimen i Iran.

När han pekade ut en ensamkommande som troligen angett falsk ålder i sin ansökan här, skrev han i sin ilska att killen borde stannat i Iran och att denne var fundamentalistisk musliom. Jag påpekade då att denne i bloggen klart och tydligt skrev att han längtade till väst och att han gillade rapmusik, dessutom postade killen bilder på kvinnor utan hijab. Det tydde på att killen inte var fundamentalist.

Då blev han arg och påstod att Irans regim tillåter rapmusik (det stämmer inte). Dessutom påstod han att ungdomar i Iran lätt kan komma till Sverige på lagliga vägar och börja studera. Han sa att ungdomar som bor i Iran borde stanna där, alltså att det är ett ok land att vara ung i, och att det är säkert att skicka tillbaka ungdomar till Iran och Afghanistan. Vare sig man vill det eller inte är det att skönmåla regimen i Iran.

Nu är inte syftet med hanif balis tweets att skönmåla Iran, utan att svartmåla ensamkommande (och muslimer) och då får man vända på begreppen och bolla med begreppen

Som jag skrev som svar till honom så drar han sig inte för att utmåla Irans regim som positivare än den är, om det kan bidra till att måla islam i svarta färger eller kan hjälpa hans kamp mot ensamkommande.

 

Lägg märke till att han använder ”islamofiler” om personer som kritiserar hanif balis syn på islam och på regimen i Iran. Ida Dzanovic utmålas alltså som ”islamofofil”, dvs en som älskar islam. (Hon är muslim så det stämmer ju.)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

deajf

En tanke på “Om Hanif balis anklagelse mot mig

  1. Ping: Hanif Balis inspiration: svenska vänsterextremister och Saul Alinsky – Den arga sossen!

Kommentarer inaktiverade.