Om likheter i våldsretorik och näthat mellan Athena Farrokhzad och Erik van der Heeg

Athena Farrokhzad har hamnat i bråk med Erik van Der Heeg. Heeg är mest känd för att ha spritt nazihögerns uppmaningar till massmord på politiska motståndare (Finspångmemen). Och nu har han anklagat henne för plagiat. Athena reagerar givetvis negativt. Men hur många bryr sig om att Athena faktiskt gjort samma sak som Heeg, men från vänster: propagerat för mord på politiska motståndare!

Athena stödde det våldskommunistiska Revolutionära Fronten (i samband med Kärrtorp upploppen mellan våldsvänster och våldshöger och i sitt sommarprogram). Och sett ur det perspektivet är det mindre lämpligt att hon spelade en låt av Ebba Grön om att sätta en kula i nacken på borgarna då hon sommartalade.

”Ja ja, ja hatar hela borgligheten

Ja vi, vi ska beväpna oss

Ja, dom tål lite bly i nackarna

Ja vi, vi ska beväpna oss”

Läs om detta i min artikel från 2014: Athena Farrokhzad, en totalitär ”vänster” och ”antirasism”

Så här försvarade hon det senare:
”Hur var det att få tillgång till en mikrofon som når en miljon människor?
– Det var fan överfett. Jag önskar att jag hade det varje dag. Att jag vaknade på morgonen, gnuggade ögonen, satte på mig morgonrocken, började ranta om livet i det här skitsamhället, att vi måste beväpna oss och så vidare, med mina sambos kring köksbordet, och att en miljon människor hörde det direkt.”
”Att vi måste största regeringen är inte bara en fin diktrad av Rod Smith, det är också ett imperativ (uppmaning). Ni hajar va?”

 

Hon gjorde exakt samma sak som Erik van Der Heeg! Att vilja döda borgare och att lovprisa ett kommunistiskt våldsbejakande parti är givetvis lika illa som att vilja döda socialister (som Breivik) och lovprisa Nordiska Motståndsrörelsen.


PS 

Om Kärrtorpsdemonstrationen.

Kärrtorp 2013 var en demonstration där demonstrationskommitten, Linje 17, valde att låta RF och AFA ”skydda” demonstranterna.

Eftersom RF och AFA ville banka nazzar och nazzarna ville banka RF och AFA rök de ihop. Och dilemmat var att de rök ihop mitt bland de vanliga demonstranterna. (Att de ville ryka ihop stod klart för alla som följde deras interna hemsidor.) Att sen polisen var undermannad gjorde att man inte kunde förhindra att NMR och RF rök ihop mitt bland de vanliga demonstranterna.

Vi var några som i förväg sa att det skulle gå åt helvete, innan det urartade. RF var en uttalat våldspositiv kommunistisk grupp som attackerade allt de ansåg vara borgerligt, dvs nazister, moderater, liberaler, kristdemokrater samt Vänsterpartiet och LO (!).

=Principförklaring==
1) Revolutionära Frontens grundprinciper/grundstadgar kan aldrig förändras eller upphävas, då de utgör grunden för Revolutionära Fronten som organisation.
2) Revolutionära Fronten har en socialistisk syn på samhället och strävar efter det klasslösa, förtrycksbefriade samhället. För att detta skall kunna uppnås krävs en revolution.
3) Revolutionära Fronten kämpar mot kapitalism, sexism, homofobi och rasism/fascism i alla dess former.
4) Revolutionära fronten erkänner alla kampmetoder och ser fredligt motstånd och revolutionärt våld som lika delar av den revolutionära klasskampen. Användandet av revolutionärt våld ser vi som en rent taktisk och politisk fråga och inte som en moralisk.
5) Medlemmar i den Revolutionära Fronten skall följa den linje som beslutats av organisationen. Parollen ”öppenhet i diskussion, enighet i handling” skall vara vägledande.
6) Allt vårat arbete utgår från våran klassposition. Arbetarklassens kamp är det ytterst relevanta i den socialistiska rörelsen

(källa)

Så här såg det ut när RF skulle beskydda Linje 17s demonstration. ”Sov gott nazisvin” betydde bara en enda sak: banka nazzar

rf

Några andra exempel på RF.s retorik.
Hat-mot-SD-4Skärmklipp110

Skärmklipp

Revolutionära Fronten har ungefär samma syn på demokrati och våld som nazister