Vill Chris Forsnes och Katerine Janouch ha ett nytt korståg?

Vill Katarina Janouch (MED) och skribenten Chris Forsnes, som ofta skriver på Janouchs blogg, ha ett nytt korståg? Det verkar så, om man läser artikelserien ”Striden om Europa”. Forsnes drömmer sig tillbaka gamla goda tiden med korståg och religionskrig och vill ha starka unga män som försvarar ”Fosterlandet” mot islam idag, på samma sätt som korsfararna slogs mot islam, och de som slogs mot nazismen kämpade.

Forsnes har skrivit många konstiga saker. På Johan Westerholms ”Ledarsidorna” förespråkade hon att de syriska flyktingarna gjorde fel om deserterade från Assads mördarregim. De borde stannat kvar hos massmördaren och slagits mot IS istället.

Hon blogar på Katarina Janouchs numera. Där blogg har hon skrivit en serie på tre artiklar om ”Striden om Europa”. De passar väl in i Janouchs profil om domedagpredikant.

Den första artikeln i serien talar väl om korstågen och striderna mot muslimer på 700talet och jämför dem med striderna mot nazisterna på 40talet.

Vad vi upplever idag i Europa är att den religion som under 1 300 år systematiskt beskrivits som vår värsta fiende i termer av grymhet, barbari och företrädare för anti-Krist ska välkomnas nästan utan ett spår av kritik.

Svenska skolbarn besöka slagfälten där de kristna besegrade muslimerna på 700talet i Frankrike, som Poitiers, lika mycket som de besöker nazisternas förintelseläger, skriver hon.

”Alla skolklasser som reser till Auschwitz borde också resa hit.”

Varför? Jo, för striden mot islam pågår än idag. Vi måste lära av historien, anser hon.

”Idag lever vi i tider där den europeiska kristna kulturen utsätts för utmaningar från en islamsk kultur ofta dåligt anpassad till de samhällen dess förespråkare och följare befinner sig i.”

Hon tänker på slaget vid Poitiers 732 då hon hör talas om terrordåd i Europa.

Långt ifrån ett av de största slagfälten men ändå en av historiens mest symboliska kraftmätningar.

Kristendomen mot islam.

Slaget vid Poitiers, eller Tours som det heter i den engelskspråkiga världen, utspelades här i trakterna i oktober år 732. Den frankiske befälhavaren Karl Martell besegrade de moriska styrkorna under Abd-er-Rahman från Cordoba. Därmed stoppades enligt flertalet historiker islams framryckning i Europa. Jag skrev om det här slaget häromåret. Sedan dess har Drottninggatan i Stockholm, Bataclan i Paris, strandpromenaden i Nice och julmarknaden i Berlin blivit symboler för svårigheterna att samsa islam med kristendomen.

Under medeltiden var tankefriheten och välståndet många gånger större i de islamska kulturerna än i Europa. Medeltiden var ingen ”humanistisk” period i Europas historia, vad än Forsnes tycks tro. Så mycket för den kunskapen om historien.

Slutpoängen är tydlig.

”Kan vi fortsätta ignorera att Europa äventyras på sikt genom inflödet av människor från samhällen där uppförande och kulturella konstruktioner är så radikalt annorlunda våra egna?”

Lägg märke till att hon drar likhetstecken mellan islam och nazism och att hon anser att HELA den muslimska invandringen är en del av detta ”krig” mellan islam och kristendom.

Del 3

Del tre av artikelserien, “Är unga män av idag redo att dö för fosterlandet?”, ställer indirekt frågan om dagens unga män vill försvara ”fosterlandet” mot islam som de slogs mot nazismen på 40talet.

Eisenhowers memoarer om kriget gavs ut 1948 och heter i svensk översättning Korståg i Europa. Eisenhower syftar till hur de allierade bekämpar nazisterna. Idag, sjuttio år senare, väcker såväl titeln som beskrivningarna av slagfält över hela Europa och Nordafrika tankar och frågor.

Där Europa befinner sig politiskt 2018 ger Korståg naturligtvis helt andra associationer. Den skulle referera till de växande religiösa spänningarna i Europa. Men den mest intressanta frågan är ändå om regimer skulle kunna skicka ut miljoner unga män i Europa idag till dessa meningslösa slaktfält. Har internet gjort att en alltmer välutbildad västerländsk befolkning, vare sig dess unga undervisats om infernot i Falaise eller inte, immuna mot uppmaningar om att dö för fosterlandet?

(…)

Visst görs de fortfarande hjältefilmer om de allierades insatser som t ex Dunkirk, men filmer som Apocalypse now och Born on the fourth of July, har haft ett betydligt större inflytande som krigskritik. Vem skulle våra söner lyssna till idag? Skulle de verkligen föreställa sig en hjältedöd eller googla fram bilder på massakrerade ruttnande unga kroppar i augustihettan på höjderna runt Falaise?

Forsnes lovprisar korståg och religionskrig (om de är kristna). Hon säger att konflikten pågår än idag och sen jämför hon nazism och islam och frågar om dagens män är beredda att slåss för ”fosterlandet”. Sen jämför hon kampen mot islam med striden mot nazismen på 40talet. 

Man kan undra om Forsnes och Janouch vill ha religionskrig 2018, vad tror ni?

 

******************

PS

Det bör påtalas att Breivik också beskrev sig som en korsfarare. Så vi bör påminna oss att Janouch vill fängsla politiska motståndare

Läs även förra artikeln:  Vill Katerina Janouch fängsla invandringspositiva antirasister?

2 tankar om “Vill Chris Forsnes och Katerine Janouch ha ett nytt korståg?

  1. Ping: Katarina Janouch vill sätta politiska motståndare i arbetsläger! | Motargument

  2. Ping: Katerine Janouch tror att Helsingborgs rådhus är en moské – Den arga sossen!

Kommentarer inaktiverade.