Vill Katerina Janouch fängsla invandringspositiva antirasister?

I en serie artiklar kommer jag att visa vad domedagspredikanten Katerina Janouch, riksdagskandidat för Medborgerlig samling, har för ideer. Frågan är aktuell idag, eftersom PRIDE vägrar släppa in MED i pridefestivalen i sommar. Först ut frågan om hon är rasist. Den frågan kan lätt besvaras.

Katerina Janouch har flera gånger protesterat mot att bli kallad rasist. När hon drar till svepande generaliseringar mot invandrare eller muslimer eller afghaner så menar hon inte alla invandrare eller muslimer eller afghaner, menar hon, och därför är hon inte rasist. Detta trots att hennes ord är grova och negativt generaliserande om dessa grupper. Men låter man som en rasist får man finna sig i att bli utpekad som en rasist!

Generaliseringar om människor är livsfarliga! Om man skriver om människor och väljer att använda ord som pekar ut alla människor i en grupp så får man finna sig i att bli misstänkt för att peka ut alla människor i en grupp, även om man i efterhand påstår att man inte menat ”alla” i gruppen. Det är inte konstigt. Ord är viktiga. Ska man skriva om de män som förtrycker så undviker man att skriva att ”män är problemet”. Ska man skriva om invandrare som är brottsliga och kommer hit så får man undvika att skriva att ”vi importerar terrorister” eller att ”islam är problemet” och liknande.

Generalisering

Katerina Janouch postade denna fejkbild nyligen. Det räcker för mig för att det ska vara berättigat att kalla henne rasist. Lägg märke till generaliseringen. Orden kan tydligt tolkas som att alla vi släpper in är pedofiler och mördare, eller som att en majoritet är det. Trots att det är en bråkdel av de nyanlända som är rötägg.

Att posta sådant är att posta rasism. På samma sätt fungerar det när någon skriver svepande om att islam är som nazismen (då måste ju alla troende muslimer vara nazister) eller att ”muslimer är problemet”.

Det finns strukturella problem inom islam och det finns strukturella problem med t.ex kvinnoförtryck och homofobi och rasism och annat i länder invandrare kommer från. Men det rättfärdigar INTE att man använder ord som kan tolkas som att alla invandrare eller muslimer är ett problem.

För 100-150 år sen utvandrade svenskar till Danmark. De svenskarna var brottsligare än de infödda danskarna. Det gjorde att många danskar blev arga på ”invandrarna” från Sverige och kallade alla svenskar för ”slödder” och ”kriminellt pack”. Det var givetvis inte ok att generalisera så om alla svenskar då, lika lite som det är ok att generalisera om alla invandrare. (Läs mer om det här!)

Katerina Janouch vet egentligen detta. Hon har reagerat mot att en del feminister generaliserar om män och om vita. Speciellt då vita män. Att generalisera om vita och män anser hon inte är ok. Använder man ord som tyder på att man anser att alla män eller alla vita är ett problem så pekas ju alla män och vita ut, och det ogillar hon.

”Men idag sviker feminister kvinnorna, inte minst genom att framställa alla män som fiender.” (Källa)

Detta har Katerina helt rätt i. Om man svepande skriver att ”män är problemet” eller att ”männen våldtar” eller hånar folk som påpekar ”inte alla män” i debatten om #metoo så får man finna sig i att bli misstänkt att sprida hat mot alla män. Ord betyder mycket.

Katerina Janouch ogillar väldigt mycket att man generaliserar om män och vita. Men hon drar själv till svepande generaliseringar mot grupper, som nyanlända, invandrare eller muslimer eller afghaner. Frågar man henne anser hon att orden är berättigade, eftersom de strukturella problemen bland dessa grupperna är så stora. Men det som gäller för andra då de skriver om vita eller om män gäller inte för henne när hon svepande generaliserar om invandrare eller muslimer. Det är inkonsekvent.

Katerinas egna Facebook och twitter är full av generaliseringar av denna sort. Här är ett exempel till. Lägg märke till att orden hon valt tyder på att alla familjer får detta bidrag när det i själva verket är alla bidrag som nyanlända kan få hon buntat ihop (Läs mer här). Bidrag som ingen eller kanske på sin höjd en handfull individer kan få.

Återigen en rasistisk generalisering om invandrade nyanlända. Genom att ta ett belopp som bara några få kan få och välja ord som pekar ut alla nyanlända (att denna summa är det alla nyanlända får), så uttalar man sig rasistiskt. Generaliseringen pekar ut alla nyanlända.

Försvar av rasism

Ett annat exempel på hennes rasism är hur hon försvarar personer som uttalar sig grovt rasistiskt. Alltid i samband med att man pratar om muslimer eller afghaner.

När hon i en artikel om hädeleslagar försvarar en person som postade en bild på Fb där det påstås att muslimer inte har en hjärna utan har bajs i huvudet istället för en hjärna, säger det mycket om Katerina Janouch. Hade det varit så att hon hade velat försvara yttrandefriheten bara hade hon inte behövt försvara själva bilden som en harmlös ”skämtbild” eller ”islamkritik”. Hon hade inte heller behövt antyda att förhörsledaren vid förhören av personen som postade bilden måste varit ”islamist” och shariavurmare, och varför hon antyder att det finns en islamsk konspiration att fängsla personer som ogillar islam.

Jag skulle gärna vilja veta vem denne förhörsledare var. Om denne var en shariavurmare – finns det då anledning att tro att kvinnan kommer att bli åtalad och dömd? Hur stort inflytande har egentligen islamister på det svenska rättsväsendet, samt andra viktiga myndigheter? Låt oss kika lite på vad sharia innebär. Sharia utgör grund för politisk islam och lägger stor vikt vid en idé om andlig renhet. Det betyder att man ska visa respekt för religionen islam. Införandet av sharia är ett mål för islamistiska rörelser i många samhällen. En tydlig majoritet av muslimer i muslimskt dominerade länder är positivt inställda till sharia, men inställningen till hur sharia ska tolkas varierar. Religiösa ledare har utfärdat fatwor som uppmanat till mord på islamkritiker, varför det finns skäl att kritisera sharia för att leda till förtryck av oliktänkande och hindrande av åsiktsfrihet. Enligt sharia är det dödsstraff på “apostasi” – att avvika från rättroget muslimskt liv – vilket kan innebära att man uttrycker hädelse mot Koranen eller Muhammed.

Om man försvarar en bild på en judar där det påstås att judar har bajs i hjärnan och man sen påstår att kritik mot en sådan bild är en judisk konspiration för att fängsla alla om är ”judekritiker”, så är man en antisemit, vare sig man gillar att bli kallad det eller inte. På samma sätt är man en islamofob och rasist om man påstår samma saker om muslimer.

Detta med att undvika negativa generaliseringar om kulturella och etniska grupper samt kön är något jag ofta skriver om. Vi måste välja våra ord med omsorg. Därför reagerar jag ofta på min blogg mot svepande generaliseringar om vita och om män också. Ge kort och gott fan i att använda ord som pekar ut alla i en grupp, vare sig det rör vita, män eller muslimer eller judar eller nyanlända!

Därför kan man peka ut henne som rasist. Vill hon inte bli utpekad som det får hon ge fan i att uttala sig svepande och rasistiskt!

Fängsla politiska motståndare

Men till sist. Vad vill Katerina göra med oss som inte är rasister?

Frågan är berättigad. Det pratas allt mer i ”Sverigevänliga” kretsar om rättegångar mot alla som stött en positiv flyktingpolitik. Finpångmemen t.ex. Ja svaret är enkelt. Hon vill sätta oss antirasister som varit positiva till flyktingmottagning i arbetsläger.

Janouch är en domedagprofet, om anser att Sverige och Europa håller på att gå under på grund av invandringen av muslimer. Men det farligaste är nog inte hennes rasism eller domedagsideer. Det farligaste är att hon öppet anser att politiska motståndare bör fängslas!

Och återigen. Menar hon inte det hon skriver ska hon ge fan i att skriva så!

 

PS

Hon verkar anse att det är inbördeskrig på G också. Intressant nog tog hon rasistiska fotbollshuliganers sida i denna tweet.

38644127_10155962450074576_2865969330875531264_n

38693371_10214757342241566_1557865250500378624_n

 

 

2 tankar om “Vill Katerina Janouch fängsla invandringspositiva antirasister?

  1. Pingback: Vill Chris Forsnes och Katerine Janouch ha ett nytt korståg? – Den arga sossen!

  2. Pingback: Katarina Janouch vill sätta politiska motståndare i arbetsläger! | Motargument

Kommentarer är stängda.