Därför har jag slutat anmäla inlägg på Facebook till facebook

Tre dar. Har sett en ny våg av antirasister som anmäler varandra. Antirasister stängs av från Fb. Ett av fallen ser ut som massanmälning.
Jag minns första gången jag stötte på antirasistiska grupper på Fb som massanmälde andra. 2012. Då var det jag som drabbades. Jag hade haft fräckheten att kalla en person som ansågs vara antirasist för antisemit, Mohammed Eddie Omar för övrigt. Avstängd tre dar från Fb av en grupp som massanmälde Sverigedemokrater och nazzar. En annan vän berättade att han massanmälts av samma grupp, för att han var liberal. Av antirasister!!!
Sen hade vi ARCR. Den antirasistiska cyberrörelsen som bland annat anmälde rasistiska inlägg på Fb. 2015. Det slutade med att ARCR sprack i två delar som massanmälde varandra och anklagade varandra för att hacka varandra. Det gick vilt till..
Nu förstår ni varför jag har slutat anmäla något på Fb. Anmälningarna i sociala media har blivit den ”revolution” som ”äter sina egna barn”…
Det började med att anmäla rasister, men antirasister som anmäler rasister slutar ofta med att anmäla varandra lika mycket som rasister. Nu har jag i några dar sett anmälare och anmälda diskutera sina anmälningar igen, i tre olika fall. I ett fall verkar det vara så många som har anmält att man inte kan reda ut vem som gjort vad. Ett annat fall rör en felanmälan, som rör en stor antirasistisk FB-grupp. De anmälde fel person.
Det har jag sett såååå ofta nu. Jag är så förbannat trött på det.
Så jag anmäler inte mer. Jag har upphört med det mer och mer. Bara vid extrema dödshot anmäler jag, och då anmäler jag till polis eller säpo. Jag har helt slutat med att anmäla till Facebook. Jag vill inte vara den revolution som äter sina egna barn!

Eller som veckans avsnitt av Westworld där Jimmie sköt sin egen dotter, övertygad att hon bara var en robot… Jag vill inte vara Jimmie!

Och… For the record. Även rasister har grupper som sitter och massanmäler personer de anser är för osvenska och för hatiska mot sånt som Sd, så tro inte att ni är bättre!

Jag har många vänner som massanmäler inlägg på Facebook. Ni är mina vänner ändå. Gör vad ni vill, jag högaktar er kamp. Men jag har slutat anmäla. Det slår fel för ofta! Det är trots allt säkrare med yttrandefrihet, hur vidriga saker som än sägs ibland.