Om socialdemokratiska och borgerliga ”stupstockar”

Min regering och min partiledning är ibland lite lustig. Finansministern och andra i ledningen varnar för att alliansen och Sd kommer att införa ”stupstocken” i sjukförsäkringarna om de vinner valet. De tänker försöka vinna röster på att säga att vi i sossarna är bra i sjukförsäkringsfrågor och Alliansen är dåliga.

Hmmm… Har de där strategerna på vårt partikansli Sveavägen 68 helt missat att hundratusentals svenskar är arga på regeringen pga försämringarna i just sjukförsäkringarna under den Socialdemokratiska regeringen? Vi har stupstock på 180 dagar redan idag (som Alliansen införde, så de är inte bättre) och det har blivit svårare att få sjukpeng under S tid vid rodret. LSS har så stora problem att många funktionshindrade jämfört regeringen med nazister (nazzarna utrotade funktionshindrade som bekant, så de har all rätt att göra den jämförelsen). Finansministerns direktiv till Försäkringskassan har varit tydligt: spara pengar.

Det första vi borde gjort om vi velat driva kampanj kring frågan om sjukförsäkringarna skulle varit att på allvar AKUT försöka göra något åt problemen. Det DÖR människor idag, i sjukdomar och självmord, pga den politik som förs.

Tyvärr är människors politiska minne kort. En hel del drabbade lär rösta på Alliansen i tron att de är bättre. De har redan glömt Fas-3. Dessutom kommer många att rösta på Sd. Väldigt många… 😦