Måste vi ljuga för att vinna valet åt S och arbetarrörelsen?

Politisk retorik får mig att spy. Ursäkta att jag använder sånt språk, men så är det. Nu drar valmaskineriet igång och då ingår det i retoriken att man ska förvränga och vrida till sanningen. I kampen om väljarna är alla metoder tillåtna.

Detta gör alla partier, från vänster till höger. Men mest upprörd blir jag då min egna sida gör det.

LO och Socialdemokraterna har t.ex lyckats sprida lögnen att Alliansen vill sänka undersköterskornas löner. Idén om lägre löner för t.ex. ungdomar och nya svenskar, instegsjobb, handlar om enkla jobb som inte kräver utbildning där 70% av arbetstiden ska bestå av arbete och 30% av studier. (Outbildade vårdbiträden t.ex.) Alliansen har ALDRIG en enda gång nämnt undersköterskor i det sammanhanget. Ändå pratar undersköterskorna på mitt jobb om de där elaka i högern och i Svenskt Näringsliv som vill ”sänka våra löner till 70%”. Lögnen har varit lyckad.

Visst kan vi diskutera det förslaget. Det finns mycket att säga om det. Det kan kritiseras. Men vad vinner vi på att ljuga?

Så vill inte jag vinna valet. är det så vi i S och arbetarrörelsen ska vinna val så förlorar jag hellre valet! Men det är väl så politik ska föras idag, eller? Den som skapade denna lögn inuti i LO borgen eller i Sveavägen 68 har säkerligen rikligt belönats, den blev ju en succe som sprids i valfilmer, artiklar och fyller nätet.

Robert Nyberg

Nu såg jag att det fanns en seriestrip i Aftonbladet som smutskastar Svenskt Näringsliv. Då känner jag samma sak. Jag vill inte vara med. Att sprida sånt här är så långt ifrån allt jag står för.

 

 

 

 

 

 

Även om inte AB och Robert Nyberg märkt det så är det Aftonbladet-anknutna LO och Socialdemokraterna som just nu vill minska invandringen. Till den lägsta nivån på 20 år. Svenskt Näringsliv vill troligen ta emot fler invandrare än S och LO idag eftersom de vill öka arbetskraftsinvandringen och är för flyktingmottagning.

Traditionellt sett har Svenskt Näringsliv varit positivt till både arbetskraftsinvandring och flyktinginvandring och har lagt miljoner i kampen mot rasism. ”Utan flyktingar, inget Textilia”… ”Invandring är avgörande för svensk kompetensförsörjning”, anser de, och då pratar de både om flyktinginvandring och arbetskraftsinvandring.

Som om Svenskt Näringsliv skulle vara rasister och mot invandring. En brutal LÖGN.

Nej jag gillar inte sån här grov retorik. Och Alliansens företrädare gör samma saker. Man måste skarva och lirka med sanningen idag, verkar det som.

Måste vi ljuga för att vinna valet åt S och arbetarrörelsen? Jag kanske är gammelmodig och en stofil men jag anser faktiskt att vi inte behöver det!