Var nätaktivisten och IS anhängaren ”Ibn Mulaykah” kollega med Amanj Aziz?

Magnus Sandelin avslöjar idag vem ”Ibn Mulaykah”, en av IS främsta nätaktivister var. Hans namn var Idris Cheway. Idris, som dödades i jihad för IS,  var aktiv i den islamistiska gruppen al-Taqwa ungdomsförening samtidigt som den kritiserade Amanj Aziz, aktuell på Dramaten, var aktiv där. Idris var en av grundarna till Al-Taqwa.

Magnus Sandelins avslöjande kan läsas på hans blogg idag. (Källa)

Jag är inte förvånad. Föreningen avslöjades 2014 när de hade en grupp som hyllade terror i sina led. (källa) Men man behövde bara titta på vad de publicerade på sin Facebooksida för att förstå att något var fel.

Ungdomsföreningen finns fortfarande på Facebook, men det sista meddelandet de publicerade kom 2015. Det är krasst och cyniskt. Lita inte på ”kuffarna”, dvs de otrogna. ”Ickemuslimerna”.

Al-Taqwa KUFFAR

De slutade sin verksamhet med hat! Verksamheten på Facebooksidan upphörde ungefär samtidigt som ”Ibn Mulaykah” reste till IS för att kriga mot väst. Var det han som skrev det sista inlägget?

Två år innan skrev de på sin blogg (källa) att judar och kristna är fiender till islam som försöker lura muslimer och är i krig mot muslimerna.

”Det är denna eviga ‘aqidah vars bekräftelse vi ser i varje tid och plats…det är denna tro som är det väsentliga och verkligheten bakom denna kamp som judarna och kristna anstiftar mot den muslimska jama’ahn i varje land och i varje tid. Det är kampen om tro som har gett födelse till dess topp, mellan det islamiska lägret och dem två lägren som ibland skiljer sig åt och grälar mellan varandra. De grälar över sekundära aspekter i samma troslära som är gemensam mellan de, men när det väl kommer till att strida mot Islam och Muslimerna, då är de i en fullkomlig enighet!

Sannerligen, det är kampen om tro, i dess väsen och verklighet. Men, de två lägren som har ett förakt mot Islam och Muslimerna använder olika namn för denna kamp, och de reser över den olika fanor, alla av ondska och svek… Det är en kamp om tro. Det är ingen kamp över land, skörd, militärbaser, eller andra liknande tomma fanor.”

”Ge mig livet åter så jag åter kan döda en gång till i ditt namn”, säger en uppstånden människa som dött i strid för Allah i en annan liten berättelse. som illustreras med en grön fågel. Se bilden nedan. 

Den gröna fågeln är en metaforisk symbol för den som dött i jihad mot Allahs fiender. Symbolen används flitigt bland IS-anhängare och Al Qaida anhängare.

Vid denna tiden samarbetade Amanj Aziz med föreningen. Föreningen var med och sponsrade dawahkurser som Amanj Aziz höll på Södertörns Folkhögskola.

Amanj Aziz höll vid denna tid på att bilda IERA i Sverige (Källa). Via sociala media och via hemsidor skulle IERA få fotfäste här i Sverige. Aziz var det samlande namnet. One Reasons hemsida i Sverige registrerades i Aziz namn (Källa). Han var ansvarig för det material som togs fram, som översättningen av IERA-grundaren Abdur Raheem Greens bok om mannen i röda kalsonger. (Källa) I det arbetet samarbetade han med många etablerade rörelser i Sverige, som Sveriges Förenade Muslimer och Al Taqwa. Call of Duty var en dawahkurs som rörelsen arbetat fram i England och spred över hela världen.

Aziz vänner i IERA har en massa radikala åsikter. De är ökände för att bland annat vara positiva till att döda homosexuella genom stening. (källa) (källa)

Al Taqwa stödde ivrigt Amanj Aziz arbete och bad sina anhängare stötta IERA.

Åren innan, innan Aziz arbete för att bygga ett IERA i Sverige hade kommit igång, hade Al Taqwa bjudit in IERA till en serie möten om IERA:s missionsteknik. Bland annat bjöd de in en av IERAs ledande aktivister, Hamza Tzorziz till Sverige.

Samtidigt bjöd man in en av IERA;s viktigaste allierade, Shaykh Shady Alsuleiman till Sverige, i samarbete med IERAs norska allierade Islamnet.

Shady är ökänd för bland annat sin syn på homosexualitet och menar att homosexuella ska stenas till döds i en stat som korrekt tolkar islam. Zina är det islamska begreppet för äktenskapsbrott. Homosexualitet är ett av äktenskapsbrotten som inkluderas i begreppet zina.

”And remember that if there is an Islamic state the punishment of zina, the punishment of those who commit zina, if they have never been married before, they will be lashed 100 lashes. And if they are married while they committed zina, or previously been married and divorced, and they committed zina, then their punishment is stoning to death. So it’s not a small thing. Islam, the sharia, did not enforce that penalty over those who commit zina as stoning, you know stoning like execution, if Islam did not see how big and great that sin is, it’s so big and so humongous that sin that the sharia had laid a penalty down of stoning if those who commit zina had previously been married before.”

 

Al-Taqwas ungdomsförening hamnade i blåsvädret 2014 då de på sitt Facebook-konto hyllade Bilal, en stupad ung jihadist som slagits för extrema islamister i Syrien. (Det var före IS utropade sitt Islamska Kalifat men det var en rörelse knuten till Al Qaida och IS föregångare (som var en del av Al Qaida vid den tiden), som han slogs för.)

Al-Taqwa Bilal

Deras kommentar till artikeln var att det var bra att Bilal åkte ner och gjorde jihad med extrema islamister:

Reporter: – Så det var bra att han gjorde det?
Kontaktperson al-Taqwa ungdomsförening: – Bra och bra, jag vet inte, jag kan inte sitta och moralisera om det var bra eller dåligt. Jag tar inte ställning, jag förstår varför han gjorde det. Jag förstår varför många väljer att åka dit, och som sagt det är inget brott. det är inte fel att åka dit, du kan kolla upp det själv i lagboken, det är inget brott att åka och ansluta till rebellgrupper i olika länder.

Ja inte bara Al-Taqwa gillade det där med hyllningar till martyren… Även Amanj Aziz, som synes…

Amanj bilal

Bilal var själv aktiv i dawaharbetet i Al Takwas regi innan han reste ner för att dö martyrdöden, som Magnus Sandelin visar. (Källa)

Bilal dawah

Bilal är personen längst till vänster. 18 år vid tillfället. En bild från när de missionerade på gatorna i Stockholm.

Att en av dawahledarna var den ökände ”Ibn Mulaykah”, Idris Cheway, IS främsta svenska nätaktivist, är besvärande för alla de som befunnit sig runt Al Takwa. Var det han som rekryterade Bilal? Skedde detta på mötena i Skärholmens moské? Man kanske borde fråga Amanj Aziz vad han vet?

PS


Ibn Mulaykahs åsikter kan man t.ex. studera på den blogg han och Skråmo drev (källa) och på de skrifter om IS ideologi som han laddade ner på SCRIBD (källa).


En annan som kan veta mer är Abo Raad i Gävle. Han samarbetade nära Al-Taqwa.

Al taqwa 2013 raad och ans