Thomas Gür, får jag slå ditt barn på käften?

Nej jag vill inte slå någon på käften, minst av allt dina barn. Jag vet inte ens om du har barn, Thomas. Men jag ställer ändå frågan till dig för du har skrivit något på din Facebook som får mig att undra. Det verkar som om du anser att om du begår ett övergrepp mot mig så har jag rätt att slå dina barn på käften, för att straffa dig.

Anders Lindberg har reagerat mot de som försöker slå mynt av terrordådet idag genom att hetsa mot muslimer och islam.  Anders har precis som jag reagerat mot att islamofoberna åter efter terrordådet har visat sina fula trynen. Alla muslimer och islam är medskyldiga till dådet påstår rasisterna i sociala media och kräver att vi stoppar ”terror-religionen”.

Det är en extremt vanlig myt. Det får jag höra gång på gång. När ett terrordåd sker och muslimerna skuldbeläggs så är man på terroristens sida om man i det läget protesterar mot både terrordådet och rasismen.

Anders skriver att terrordåd aldrig rättfärdigar rasistiskt hat, ”intolerans” mot grupper av folk. Hur reagerade du, Thomas, på det? Jo du misstänkliggjorde Anders Lindberg och antyder att Anders hellre jagar islamofober och rasister än bryr sig om de mördade barnen. Det verkar som om det där med kollektiv skuldbeläggning av muslimer inte är så allvarligt i dina ögon.

 Antingen ljuger du, Thomas, eller så kan du inte använda google eller twitter. Om man kikar på Anders tidslinje ser man att han ofta och mycket reagerat mot terrordåd. Han har twittrat om terrordådet 12 gånger sen igår. ”Det finns en särskild plats i helvetet för dom som bestämmer sig för att attackera en samling av barn och unga”, står det i en retweet han gjort av något Bilal Osman sagt, till exempel.

Två av inläggen han gjort på twitter är svar på hatet mot muslimer som vällt fram efter terrordådet.

”Rasister som försöker utnyttja terrordåd för att sprida intolerans är nog det vidrigaste som finns. Skäms…

Det var likadant i Stockholm. Vanliga människor uttryckte sorg och solidaritet med offren. Rasister tog chansen att hetsa.”

Har du hört talas om kollektiv bestraffning Thomas?

IS har tagit på sig ansvaret för terrordådet i Manchester. IS är en terrorgrupp som inte bara dödar västerlänningar. Faktum är att de framför allt dödar andra muslimer, och då även sunnimuslimer. Andra muslimer är den främsta måltavlan för IS terror.

Att säga att ”islam” eller alla muslimer bär skulden till terrordådet i Manchester är lika knäppt som om jag skulle ge Thomas Gürs barn (om han har några) skulden för saker Thomas gör mot mig. Kollektiv bestraffning kallas det. Det är sånt nazister och kommunister hållit på med under det galna 1900talet.

Så vad säger du Thomas? Du tycks gilla att kollektivbestraffa folk. Iallafall att kollektivbestraffa muslimer. Jag vet inte om du likt Nordiska Motståndsrörelsen och IS gör samma sak med judar. Gäller den principen för dig och din familj också? Om du slår mig får jag då slå ditt barn eller våldta din fru (om du har någon) för att straffa dig?

Om inte, varför tar du dig friheten att ge muslimerna (islam) skulden för det IS gör?

Om jag ser oskyldiga misstänkliggöras och hotas för något en tredje part gjort, då ingriper jag. Det betyder inte att det den tredje parten gjort är mindre fel. Det betyder bara att jag försöker undvika att oskyldiga misstänkliggörs och hotas och hatas. Om muslimer utsätts för rasism och hat efter IS anfallit är det min förbannade skyldighet att protestera mot både IS och rasisterna!

Annonser