Kajsa Ekis Ekman intervjuas av nazistiska Nordfronts Klas Lund

​En sorts satir som tyvärr inte är satir…

Vi noterar att Debattören Kajsa Ekis Ekman nyligen intervjuades av nazistiska Nordiska Motståndsrörelsens tidning Nordfront. Hon uttrycker där sitt stöd till nazismen.

I en intervju med Klas Lund från NMR säger Ekis:

”Det behövs en symbios av olika delar av högern, där man tar det bästa av de olika delarna. Det som nationalsocialisterna har är organisation, disciplin och strategi. Det som de spontana proteströrelserna har är förmågan att snabbt locka massor av människor ut på gatan…

Egentligen borde det ju vara er tid för nationalsocialismen ligger i tiden. Nordfronts styrka är att ni analyserar kapitalismen rasideologiskt, just de artiklar som analyserar förändringar i systemet, det geopolitiska läget, robotiseringen, finansialiseringen – hittar man nästan ingenstans i Sverige…

Generellt sett är det naturligtvis så att nazismens kris beror på att vi lever i tiden efter nazitysklands fall, inte på er organisation. Nationalsocialismen som rörelse kommer inte kunna bli stor igen innan ni klargör, finns det en skillnad mellan det ni vill bygga och statssocialismen? Vad exakt vill ni ha för samhälle?

Men sen behöver man ju inte vinna eller försvinna heller. Ett samhälle mår inte bra av konsensus. Vi behöver nationalsocialistet, fascister, primitivister, fundamentalister för att det ska bli en bra och öppen debatt.”

Ah. Nej. Jag såg fel. Ekis intervjuades inte av Nordfront utan av stalinisternas tidning Proletären. Nu vet de som tycker om Nordkorea, Castro och Stalin och Lenin och som drömmer våta drömmar om proletariatets diktatur.

Det var jag som tog mig friheten att skriva om hennes intervju lite. För att se om du, kära läsare, är en konsekvent eller inkonsekvent demokrat.

Tycker du lika illa om de som stöder nazister som de som stöder Nordkorea och Sovjets kommunism?

Men tänk er att hon talat väl om nazisterna… Hade hon bjudits in som en guru i rättighetsfrågor och antirasistiska frågor då?

EXTRAMATERIAL

**********

Hjälp mig!

Det jag gör mot rasism, vänsterextremism och radikal islamism i Sverige gör jag ideellt. Jag är undersköterska. Jag har inga pengar för att arbeta med det heltid.

Jag får göra research och bedriva opinionsarbete mellan jag umgås med min familj och arbetar inom äldreomsorgen.

Swicha gärna nåt stöd till mig 0706501785, Så jag kan fortsätta. Mitt kontonummer är: clearingnummer 83279  Kontonummer  903 942 726-6 SWEDBANK.

Ni får ta mig som jag är. Jag går mot både islamofobi och radikal islamism, och är mot extremism i alla former. Jag tar tacksamt emot stora som små bidrag för att kunna fortsätta blogga.

Annonser