Rakhmat Akilovs meningsfränder i Köpenhamn: ”döda judarna”

Intresset för den danska debatten om Hizb Ut Tahrir och terrordådet mot Köpenhamn 2015 borde ha ökat efter Rakhmat Akilovs terrordåd i Stockholm, med tanke på att Akilov visat att han är anhängare av den rörelsen. Hizb Ut Tahrir har varit i centrum för den danska debatten efter terrordådet sen 2015. Den danske terroristen Omar El Hussein deltog på en konferens mot demokrati och mänskliga rättigheter i Hizb Ut Tahrirs moské dagen innan terrordådet, Där påstod man att profeten Muhammed varit i krig med judarna. Nu har moskén återigen uppmanat åhörarna att ”döda judarna”.

MEMRI-TV rapporterade nyligen att en imam i Al Faruq mosken, som är Hizb Ut Tahrirs moské, Mundhir Abdallah, i slutet av mars citerat en antisemitisk hadith om att ”döda judarna” och dessutom betonat att han önskar att den judiska koloniala korsfarar enheten utrotas.

Debatten i Danmark om detta har varit intensiv de senaste dagarna. Danska judar har polisanmält imamen och menar att han uppmanar till massmord på judar.

Så här sa han:

“[snart kommer det att finnas] ett kalifat, som kommer att styra med Allahs sharialagar, som kommer att återupprätta profetens sunna, och som kommer att leda ett jihad för Allahs skull, ocb som kommer att förena den islamska nationen som blivit uppsplittrad, och som kommer att befria Al-Aqsa-mosken från sionisternas smuts, så att profetens ord, som lyder så här, ska uppfyllas:

“Den yttersta dagen kommer inte förrän muslimer bekämpar judarna och dödar. Judarna kommer att gömma sig bakom stenar och träd men stenarna och träden ska säga: Åh, muslim, Allahs tjänare, det är en jude bakom mig. Kom och döda honom!”

Den äkta stat, som kommer att styra efter Allahs sharialagar kommer att förena Allahs tjänare, återupprätta den islamska nationen och kommer att driva ett jihad mot sina fiender , befria Jerusalem och utrota den judiska enheten, den där basen för kolonialism och korsfarare, och en stat, styrd av rättrogna, kommer snart, om Allah vill det.”

Detta är Akilovs ideologiska fränder, som Akilov öppet stöder: Hizb Ut tahrir!

2015

Efter terrordådet 2015 visade det sig att terroristen Omar El Hussein besökt en konferens mot dialog mellan religioner, som Hizb ut-Tahrir arrangerade dagen innan, i den radikala Masjid Al-Faruq mosken i Köpenhamn. (Hizb Ut Tahrir sina möten där än idag.)

Detta avslöjades någon dag efter terrordådet.

”Gerningsmanden bag sidste weekends terrorangreb. Omar El-Hussein, var ifølge unavngivne kilder til fredagsbøn i den radikale islamistiske moske i Heimdalsgade på Nørrebro i København dagen før angrebene fandt sted. Det oplyser DR.

Torsdag kunne BT afsløre, at moskeen i Heimdalsgade fredag den 13. februar opfordrede tilhørerne til at gå i krig mod jøderne, og DRs kilder mener at kunne bevise, at Omar El-Hussein befandt sig blandt de mange tilhørere.”

Så här såg det ut på konferensen (se ovan).

Berlinske i Danmark skrev om det förra året:

”Dagen før angrebene deltog Omar el-Hussein i fredagsbønnen i den radikale al-Faruqmoské i Heimdalsgade, hvor flere medlemmer af den radikale islamiske gruppe Hizb ut-Tahrir også kommer. Her blev arrangementet med Lars Vilks på Krudttønden nævnt og stemningen opildnet.

”Det viser, hvor hurtigt han har handlet. Altså, hvor skulle man ellers vide fra, at ham svenskeren kom?” siger Mohammed.”

Det skrevs mycket om den konferensen. Hizb Ut tahrir fick frågan om de tog avstånd från terrorn med tanke att terroristen dagen innan besökte deras konferens. Svaret blev NEJ, de vägrade ta avstånd.  De vägrade fördöma terrordådet, trots kopplingarna till terroristen, och la i praktiken skulden för terrordådet på Danmark.

Frågan är när vi ska lyfta ögonen och börja titta på vad som sker i vårt grannland Danmark.


PS

Läs min artikel om den danska debatten som jag skrev förra månaden : Hizb ut-Tahrir och terrordåden mot Stockholm och Köpenhamn

Mina artiklar mot radikal islamism kan ni läsa här:  https://ligator.wordpress.com/radikal-islamism/

Hjälp mig!

Det jag gör mot rasism, vänsterextremism och radikal islamism i Sverige gör jag ideellt. Jag är undersköterska. Jag har inga pengar för att arbeta med det heltid.

Jag får göra research och bedriva opinionsarbete mellan jag umgås med min familj och arbetar inom äldreomsorgen.

Swicha gärna nåt stöd till mig 0706501785, Så jag kan fortsätta. Mitt kontonummer är: clearingnummer 83279  Kontonummer  903 942 726-6 SWEDBANK.

Ni får ta mig som jag är. Jag går mot både islamofobi och radikal islamism, och är mot extremism i alla former. Jag tar tacksamt emot stora som små bidrag för att kunna fortsätta blogga.

Annonser