Imam Ali Center och stödet till Ayatollah Khomeini

Attacken mot Imam Ali Center i Jakobsberg är vidrig vem som än gjorde det, och vilket motivet än var. I skrivande stund vet vi inte exakt motiv, men det finns både nationalister och sunnimuslimska extremister som ofta sagt sig hata moskén. Både bland nationalister och sunnimuslimska extremister finns det personer som hyllar branden idag. 

Men när vi skriver om Imam Ali Center är det viktigt att hålla två tankar i huvudet samtidigt. Det är inte vilken religiös församling som helst.

Centret stöder öppet Irans religiösa mullor med den nuvarande ayatollan Khameini i spetsen. De firar regelbundet 1979 års revolution när Khomeini tog makten. De hyllar öppet Ayatollah Khomeini, Irans blodsbesudlade diktator, mannen bakom de drakoniska lagarna mot yttrandefrihet, kvinnors rättigheter och homosexuella.

Det var Khomeini som var den huvudansvarige bakom Irans hijabtvång för kvinnor, och straff om man inte bär hijab. Det var han som instiftade dödstraff mot homosexuella, och har dödat många tusen sen 1979. Det var han som instiftat lagarna mot yttrandefrihet.

If one permits an infidel to continue in his role as a corrupter of the earth, the infidel’s moral suffering will be all the worse. If one kills the infidel, and this stops him from perpetrating his misdeeds, his death will be a blessing to him. (Speech on the day of Mohammed’s birth (1984))

Khomeini var ingen Hitler, men inte långt ifrån.

“Yes, we are reactionaries, and you are enlightened intellectuals: You intellectuals do not want us to go back 1400 years. You, who want freedom, freedom for everything, the freedom of parties, you who want all the freedoms, you intellectuals: freedom that will corrupt our youth, freedom that will pave the way for the oppressor, freedom that will drag our nation to the bottom.”

Att hylla Khomeini idag är lika vidrigt som om en kyrka skulle få för sig att hylla massmördaren och muslimhataren Breivik. Det ska inte kunna ses som rumsrent och acceptabelt i vårt samhälle idag, lika lite som stöd till Stalin, Hitler eller Breivik ska ses som rumsrent!

Stöd till Khomeini och Khameini

Här är två bilder tagna från youtubefilmer som visar hur det kan se ut inne i Imam Ali Center. Som ni kan se hänger porträttet på Ayatollah Khomeini på hedersplats (gubben i mitten). De andra två är Ayatollah Khamenei, Irans nuvarande andliga ledare, och Ayatollah Baqer as-Sadr. Imam Ali centret byggdes om efter att dessa bilder togs men porträtten hänger kvar, och kan ses av alla besökare.

Källa här!

Källa här!

Khomeinis fanclub

Om man  söker på hemsidan visar det sig att man firar Khomeni i officiella festdagar. Dessutom spelar den nuvarande ledaren i Iran, Ayatollah Khameini en viktig roll för dem. Imam Ali Center uttalar dessutom sitt stöd för den Islamska Revolutionen 1979 och det nuvarande religiösa ledarskapet.

1.

Källa här!

2.

Källa här (en artikel om Qom)!

3.

Källa: Google. I almanackan noteras att man firar islamiska revolutionens seger.

4.

Källa Google.

5.

Källa: deras bokhandel, där bla denna bok ovan kan köpas.

6.

Källa: här. De firar dessa högtider varje år.

7.

Imam Khamenei anser att enligt ihtiyat wajib blir fastan ogiltig om en astmapatient använder sig av en inhalator och bör inte använda sig av den om det går. Om det är svårt eller omöjligt att fasta utan att använda medicinen, är det tillåtet att använda den. Men det är enligt försiktighet att inte utföra någon annan handling som bryter fastan och göra om fastan utan att använda den, om det är möjligt.

Al Hadi är Imam Ali Centers ungdomsförening. Källa: fasteregler.

Al Quds dagen

Bilderna är från en Al Quds dag i imam ali mosken (dvs en temadag kring Jerusalem). För att försvara palestiniers rätt åberopar man antisemiten Khomeini. Dessutom bifogas ett av många exempel på att moskén sprider Irans religiösa ledarskaps idéer till ungdomarna. Med tanke på att Khomeini hyllade förintelseförnekare och pratade om internationella judiska konspirationer känns det ju tryggt att se honom åberopas på temadagar om Jerusalem. (Källa Imam Ali Center på Facebook)

Föreläsare

Dessutom har man haft ett egendomligt urval av föreläsare. Det har Nima Dervish bloggat om. (Disclaimer: Nima är rasist och hatar allt som har med islam och muslimer att göra. Men i sakfrågan som rör Imam Ali Center har han rätt.)

Farrokh Sekaleshfar

Det var i mars som Sekaleshfar föreläste på Husseini Islamic Center i Sanford, utanför Orlando. Då uppmärksammade lokal media [3] hans tidigare uttalanden [4] från 2013 på Michigan University, Dearborn:

“Det är fastslaget. Straffet är döden. Det är inget att vara besvärad över. I ett muslimsk samhälle där folk vill att islams lag ska gälla måste vi avrätta dem.”

Den brittiskfödde predikanten som är bosatt i Iran (där homosexuella ofta avrättats offentligt genom hängning i lyftkran) sa vidare:

”Vi måste ha medlidande för människor. Detsamma gäller för homosexuella. Av medlidande, låt oss göra oss av med dem nu.”

En googling visar att han dessutom ofta och mycket talar om och lovprisar Ayatollah Khomeini. Dessutom talar han väl om Irans prästliga ledarskap under Khameini idag.

Hamza Sodagar

Jag skrev om hans besök 2013 för Motargument. Nima Dervish skriver i sin blogg:

I ett klipp från 2010, på Saba islamic center i San Jose, under rubriken ”Bestraffning enligt islam”, förklarar Hamza att straffet för homosexuella är enligt ”de som har förstått” ett av följande:
1. Skär av huvudet. [Det är lätt, ler han] 2. Bränn dem. 3. Släng dem från en klippa. 4. Riv ner en vägg på dem. 5. En kombination av ovanstående! [Hamza och publiken skrattar.]
https://www.youtube.com/watch?v=udmrANvUm80
Föregående klipp: https://www.youtube.com/watch?v=U7eIdY5gl8E efterföljande klipp: https://www.youtube.com/watch?v=xHGHcdd7Fi0

–Folk säger ”Tala inte om vissa aspekter av religion. Att beskriva helvetet går an då det handlar om nästa liv, många tror inte ens på det. Men denna värld? Nej, låt oss vara försiktiga och dölja vissa verser. Prata inte om att hugga av tjuvens hand eller stening av två människor som bara har roligt; Bägge samtyckte ju!”

Hamza nämner Sakine Ashtiani, iranskan som 2006 dömdes till stening för otrohet, ett fall som folk ”försökte göra en stor grej av”.

–Alla bär på kärlek och hat. Frågan är inte huruvida känslorna existerar, utan snarare om de baseras på tro. Frågan är vart vi ska rikta dem. Vart är vi tillsagda att rikta dem? Är tro något annat än hat och kärlek?

–Gud har gjort tron dyrbar för er och visat era hjärtan dess skönhet. Och han har ingjutit i er hat, mot förnekelse, synd och olydnad.

Slutsats: Uttrycker vi inte hat/kärlek mot rätt sak kommer vi att rikta det mot fel sak.

–Vi ska inte säga att alla är goda, alla är ok, alla är människor: ”Låt alla göra som de vill, det är deras beslut, man kan fortfarande umgås och vara vänner.” Nej…

Även Sodagar är en hårdfast beundrare och försvarare av Khomeini.

 ”Exclusive coverage of Imam Khomeini Annual Conference 2012 held at Islamic Centre of England, London to commemorate the demise anniversary of Ayatollah Sayed Ruhollah Moosavi Al Khomeini.”

Källa: här!

PS

Artikeln var under bearbetning när branden skedde. Den skulle ha publicerats efter 4 juni (då centret brukar hylla Khomeini). Jag har beslutat att tidigarelägga artikeln. Just med tanke på att det är extremt viktigt att vi håller två tankar i huvudet samtidigt.

Och nej, inte alla som går i Centret,är extremister. långt ifrån. Men man kan undra varför besökarna inte bett Centret ta ner det avskyvärda porträttet på en av vår tids värsta diktatorer.

Det minsta man kan kräva är att Imam Ali Center ska be om ursäkt till Khomeinis offer och garantera att aldrig mer ett enda porträtt av massmördarna Khomeini eller Khameini hängs upp på deras väggar!

2 tankar om “Imam Ali Center och stödet till Ayatollah Khomeini

  1. Pingback: Rebeca Uvell: ”hijabaktivist = nazist” | Sverige är inte världens navel!

  2. Pingback: Nima Dervish: när muslimhat goes rumsrent | Sverige är inte världens navel!

Kommentarer är stängda.