Förintelseförnekares logik

​Ingrid Carlqvist gräver sig allt djupare ner i naziträsket. Lite varstans på Facebook just nu kan man se henne bemöta argumentet att hon skulle förneka förintelsen. Hur gör hon det? Jo, genom att hon på nytt förnekar förintelsen (!).

Den strategin går lite så där…

Hon ägnar sig oftast åt sifferexcersis kring ”6 miljoner döda”. Men hon rapar även upp argumentet att förintelselägren idag innehåller nybyggda detaljer.

Jag svarade henne så här:

”Ingrid, Ingrid.  Har du varit på beredskapsmuseet i Helsingborg?  Deras bunkrar övergavs på 90talet. När museet flyttade in varade tvungna att renovera och RESTAURERA dvs försöka bygga nytt i ursprungligt skick. Just nu renoverar de ett andra kanontorn där som förstördes och plomberades ca 1995 (om jag minns rätt)

Så är det med förintelse lägren också. Självklart är en massa nybyggt. Så är det i ALLA museer. De enda som gör en poäng av det är förintelseförnekarna. De kan bygga konspirationsteorier kring nybyggda dörrar till och med.

Faurisson gjorde en sån poäng av en nybyggd dörr in till en gaskammare i nåt förintelseläger ”gasen skulle läckt ut” och ”-den var ny”. Ja tacka fan för det. Husens innanmäte förstördes ju oftast efter kriget.

Så nej det skulle inte gå att gasa nån idag i gaskamrarna i auschwitz på samma sätt som det inte skulle gå att skjuta med beredskapsmuseets 15 cm kanon om den ”lede fi” skulle komma. Det är inte konstigt.

🙂

Sen siffrorna. +3 miljoner judar  mördades i förintelseläger och +3 i ghetto etc genom mord eller utsvältning. De siffrorna kan man trolla med om man är oärlig. Det gör en del. Men faktum kvarstår att  du och NMR påstår att några miljoner förintelse överlevare och deras anhöriga ingår i en gigantisk konspiration för att ljuga om förintelsen.”

Konspirationsteoretiker bygger ofta på sånt.

Visst. Det finns lokala guider som säger sånt som att ”Kärnan (den medeltida borgen i helsingborg) är i ursprungligt skick, eller att Beredskapsmuseet är det eller att förintelselägren är det. Det finns journalister och guider som tror att 6 miljoner gasade i förintelseläger också när siffran var ca 3 miljoner, de andra ca 3 miljonerna (+) förintades genom svält, sjukdomar och nackskott.

Det krävs att man är Konspirationsteoretiker och/eller antisemit för att man ska bygga teorier om lögner i massskala på sånt som nybyggda dörrar och guider med slarvig sifferhantering.

Det påminner mig om författaren Sven Aner som skrev X-antal böcker om Palmemordet. Alla byggde på ett ”grundfakta”. Att Hans Holmer ska ha ljugit på mordnatten när han påstod att han övernattade på ett hotell (i Borlänge tror jag det var). Hur ”bevisade” Sven Aner det? Jo med att Holmer aldrig redovisat ett kvitto från hotellet på mordnatten.

Han betalade alltså inte räkningen för hotellet, eller så sparade han inte kvittot. Mitt i natten får Holmer veta att statsministern skjutits och regeringen vet inte ännu om statskupp pågår eller om landet invaderats av Sovjet. Då skulle Holmer, polischefen i Stockholm, bry sig om ett sketet jävla kvitto anser de.

Absurt! Men på det kan man bygga konspirationsteorier. Och så bygger förintelseförnekarna sina teorier.

##################

BONUSMATERIAL

Ingrid Carlqvist och nazismen. Från februari.

Redan 2010 varnade jag att Ingrids muslimhat skulle leda henne mot nazism och judehat. Alltför många applåderade åt hennes muslimhat och kallade det legitim ”islamkritik”

På twitter noteras det idag att när Ingrid Carlqvist spelat Nothungs låt Drömmen om lyktstolparna tidigare. Nothung är en nazi grupp och låten handlar om att hänga demokraterna i lyktstolparna.

https://www.justsomelyrics.com/712524/nothung-drömmen-om-lyktstolparna-lyrics.html

Dumokraternas tid den är snart s___ , deras lyktstolpar har redan valts ut
Höga som träd reser de sig mot skyn, längs varje gata och aveny

Det kommer att göra så gott, att se dem hänga i lyktstolpens topp
Ett rep kring sin hals de har, ett sista andetag de tar
Alla som vårt folk förrått, de är snart ett minne blott
När mina önskningar går i hamn, dagen då min dröm blir sann

Annonser

One thought on “Förintelseförnekares logik

  1. Ping: Vilka demokrater vill Ingrid Carlqvist hänga? | Sverige är inte världens navel!

Kommentarer inaktiverade.