Förintelseförminskare som blir förintelseförnekare…

Fler och fler islam- och muslimhatare blir nazister. Jag har sett detta ganska länge nu. Tre exempel på detta är den norska terroristen Breivik, hans svenske översättare ”Demokratbloggaren” Percy Rosengren och journalisten Ingrid Carlqvist. Vad beror detta på?

Det gemensamma för dessa som söker sig till nazismen via islam- och muslimhatet är att de först var förintelseförminskare och sen blev förintelseförnekare.

De brukade allihopa jämföra islam med nazismen, muslimer med nazister och ”kollaboratörer” som försvarade islam med quislingar. 

Breivik är typexempel på detta. Han jämförde sig själv med Max Manus, norska motståndsrörelsen hjälte under andra världskriget.  Precis som han mördade quislingar som samarbetade med nazisterna så tog han rätten att mörda Socialdemokratiska unga ”quislingar” som samarbetade med den nya nazismen – islam. 

Det är det jag ser som Förintelseförminskning. Man drar alla muslimer över en kam. Den unga muslimska i sin hijab som aldrig hatar judar och är som de flesta andra fredliga människor anses vara medlemmar i ett naziparti som håller på att utrota europeer, judar och vita.

Om man kan påstå nåt sånt vet man inte mycket om nazism. Därför är det inte konstigt att det slår slint för en del. De tittar på nazismen och ser att den är antimuslimsk. Och vips blir nazisterna de goda och muslimerna och judarna de onda.

Det kan verka förvirrat i övergångsfasen. Just nu anser Ingrid Carlqvist att muslimer är som nazister samtidigt som judarna ligger bakom denna nya nazism samtidigt som man talar väl om riktiga organiserade nazister och samarbetar med dem. Det låter bisarrt men är fullt logiskt eftersom utgångspunkten var förintelseförminskning. 

Idag är Breivik nazist. 2011 beskrev han sig som antinazist som bekämpade judehatet.  Samma med Percy och Ingrid. De brukade kallas og antinazister och sa sig vara mot judehat – och islam var den nya nazismen i deras ögon.

Jämförelser

Men kan man inte jämföra nazism med annat då?

Jo självklart.  Men förintelsen måste jämföras med massmord. Hat propagandan och rasismen (tex innan förintelsen av judar, romer och personer med funktionsnedsättningar startade) med annan rasism eller hatpropaganda. 

Förintelsen både kan och bör jämföras med sånt som kommunister massmord och hutuers massmord på tutsier. Massmordet på ryssar och ukrainare och judar genom svält kan jämföras med Maos och Stalins massmord genom svält.

Nazi ideologin hat mot grupper av folk, som funktionshindrade, arbetarrörelse, homosexuella och judar och romer kan givetvis jämföras med liknande fenomen. 

Radikal islamism,  som IS, är likt nazism både till ideologin massmorden. Rasism som islamofobi är i sin mest extrema form enormt likt judehatet på 30talet bland nazisterna.

Men jämför man nazister med sossar, liberaler, borgare, Timbro-, socialister eller muslimer är man ute och cyklar rejält. Då drar man in rörelser och förgreningar som har NOLL av rasism.  Man skuldbelägger vanliga människor. 

Man jämför rasism med rasism inte rasism med icke rasism. Då förminskar man förintelsen. 

Vet man så lite om nazism är steget litet mellan muslimhat och judehat och mellan förintelseförminskning och förintelseförnekelse.

Vad som kommer att ske med Sverigedemokraternas förintelseförminskare, som Rickard Jomshof, vet jag inte. Det får framtiden utvisa. Kanske fortsätter de att kalla sig antinazister eller så vänder även de helt om och börjar prisa nazismen igen.

Annonser