Random hat i Facebookgruppen ”Stoppa Maktmissbruket” 1

2014 till 2015 publicerade jag på min blogg inlägg på Facebook från hundratals svenska anhängare till IS och Al Qaida. Det som chockerar är hur öppet de radikala islamisterna förespråkade mord och hat. De skriver ofta öppet med sina äkta profiler på Facebook vad de vill göra med judar och hur de älskar IS och Osama Bin Ladin. De nationella i Sverige, Sverigedemokraternas svans, kan tyckas vara IS motsats men i hat och hot ligger de inte långt efter de radikala islamisterna.

Båda drar gärna människor över en kam. De radikala islamisterna hatar de ”otrogna”, de som är för väst och för demokrati, de som gillar musik. De kristna och de homosexuella. För dem finns inga nyanser, alla i väst representerar det onda. Alla som är för demokrati är onda. ”Sverigevännerna”, Sd:s svans, drar muslimer och afrikaner och araber över en kam på exakt samma brutala sätt som de radikala som gillar IS och Al Qaida. För dem är allt som har med islam och muslimer att göra ont, mångkulturen är ond.

Det finns en uppsjö grupper på Facebook där man kan se vad de Sverigedemokraternas anhängare och de radikala islamisterna anser. I några artiklar ska vi se vad som sker i några av de nationella grupper som finns på Facebook.

Vi ska börja med gruppen Stoppa Maktmissbruket med 21000 medlemmar.

Huvudfienden i den gruppen är muslimerna och de ”landsförrädare” som stöttat invandring. Men gruppen är överfylld av judehat också och nazister härjar fritt där. Det är typiskt för Sverigedemokraternas nationalistiska svans av anhängare. Om man skrapar lite på ytan väller judehatet fram. Men 500.000 muslimer anses vara ett större ”hot” just nu än något tiotusental judar därför fokuset på muslimerna.

maktmissbrukjet

Jag publicerar detta för att dokumentera hatet och visa hur utbrett det är, på samma sätt som jag dokumenterat IS och de radikala islamisternas hat och vänsterextremt hat. Och lika lite som jag suddar bort namnen på IS anhängarna eller radikala kommunister i mina postningar suddar jag bort namnen på högerextrema rasister.

Vi får inte stänga ögonen och blunda. 

En svensk tjej som bott 25 år i Sverige får inte besöka USA längre. Så här reagerade gruppen ”Stoppa Maktmissbruket” på det. Som

1 2 3
4 5 6 7 8 9

10

De som ligger bakom politiken bör avrättas eller fängslas är en tes som man ofta ser upprepad i gruppen..

61 62

41 43 44

 Ja så ser det ut, kommentar efter kommentar, inlägg efter inlägg.

31

Och några exempel på judehatet i gruppen. Hatet mot muslimerna är det som märks mest men hat mot judar är tolererat. Inte alla håller med om att judarna är onda, ska tilläggas. En del anser att muslimerna är onda och påstår sig vara mot judehat. Men judehatet möter påfallande lite motstånd i grupper som dessa. Och nazister kan fritt lägga ut texten.

a3 a5

a6

Många av debattörerna anser att judar inte är lika skadliga som muslimer. De ”mördar inte lika mycket.”

a42

Skriv en bildtext

En del stöttar nazisterna direkt.

a8

I ett andra inlägg ska vi kika närmare på fler hattexter som publicerats i Stoppa Maktmissbruket. Till sist en påminnelse om vem som är admin i gruppen.

maktmissbrukjet2

För en artikel om källkritiken i gruppen: se här!