Villkora eller stoppa biståndet till Palestina omedelbart!

De palestinska knivattackerna mot israeliska medborgare diskuteras inte mycket här i Sverige. Därför vet nog inte alla att knivattackerna drabbar civila och att även barn dödats av palestinska terrorister. Vad värre är är att Palestinas regeringsparti, som president Abbas tillhör, Fatah, upprepade gånger gett sitt stöd till knivattackerna. Dessutom, vad värre är, får ”martyrernas” efterkommande, och de anhöriga till de terrorister som grips, något som palestinska regeringen kallar ”lön” för sitt terrordåd.

Att palestinska Fatah är infekterat av antisemitism är välkänt. Jag gav några exempel på vad man kan hitta i deras sociala media för något år sen. Bland annat stöd till terrorister som dödat civila ungdomar och klar antisemitism.

Knivattackerna och bilattackerna som skett ÄR terrordåd och de kan bara beskrivas som antisemitiska terrordåd, eftersom man även dödar civila. Ja till och med barn dödas. Att en majoritet av palestinska medborgare stödjer detta är riktigt illa. Att regeringspartiet Fatah öppet hyllar många av terrordåden visar också hur illa det är.

Det har länge varit känt att Palestinska myndigheter betalar ut en belöning till terroristerna i form av en extra ”pension” till de anhöriga, om man dött eller fängslats. Terroristernas familjer får alltså både pengar från det vanliga sociala skyddsnätet och denna terror-pension. Det rör sig om mycket pengar var månad och mer ju fler man dödar. Nu har man sammanställt hur mycket pengar detta rör sig om i Jerusalem Center For Public Affairs (JCPA).

Studien kan läsas här.

Det totala stödet till anhöriga till terrorister uppgår till 303 miljoner dollar om året. Det är 7% av statsbudgeten. Detta pågår trots att man från palestinskt håll 2014 sa att man skulle avveckla detta stöd från statsbudgeten. (Till svenska SIDA sa man då att regeringen skulle sköta detta via PLO.)

Stödet lär i genomsnitt ligga på 1000-2000 i månaden per familj, utom för de som är anhöriga till personer som mördat riktigt många, de kan bli förmögna på kuppen. En terrorist som 1996 dömdes till till 37 livstidsstraff för självmordsattacker mot en buss i Jerusalem, då 46 personer och 100 skadades lär vara riktigt förmögna.

Just nu brinner skogarna i Israel. Troligen p.g.a terrorister som satt eld på dem. Kommer de mordbrännarna att fångas kan vi vara säkra på att även de får stöd av palestinska staten.

Sverige ger 2,7 miljarder SEK i bistånd till Palestina om året. Hur mycket av det går till terroristpensioner? En hel del antar jag eftersom Sverige ofta ger bistånd till länder i form av rena kontantbidrag, så kallat ”budgetstöd” som är tänkt att gå till t.ex. återbetalning av utlandsskulder. Jag har försökt hitta information om detta men till min förvåning finns inga rapporter på SIDA:s hemsida om vad våra biståndspengar går till. Varför läggs inte de rapporterna ut på nätet?

Det är dags att vi villkorar eller stoppar biståndet till Palestina tills de upphör betala pengar till terrorister.

Om vi fortfarande vill ge stöd MÅSTE det öronmärkas och gå till sånt som palestinska myndigheter inte vill sponsra. T.ex. HBTQ-arbete, arbete för pressfriheten i Palestina, och arbete mot antisemitism och liknande.

 

PS

 

Och den vanliga disclaimern i den polariserade debatten om Israel och Palestina. Nej jag anser INTE det ät rätt med bosättarpolitiken Israel har. Den är vidrig och måste stoppas. Jag vet att JCPA blundar för Israeliska övergrepp. Jag är mot bombningar som Israel gör mot t.ex. Gaza där hundratals civila, inklusive barn, stryker med. Men det rättfärdigar inte terrorism mot civila judar. Världen är inte svart och vit, inte konflikten mellan Israel och Palestina heller.

 

 

 

 

Annonser