Johan Westerholm kastar sten i glashus om antisemitism och rasism

Johan Westerholm gör idag ett inlägg om antisemitiska glidningar. Som han brukar smetar han extremist- och rasiststämpeln på allt och alla han ogillar men är själv inte speciellt konsekvent.

Vem minns inte hur han i blogginlägg efter blogginlägg brunstämplat andra människor för  att vara ”Muslimska Brödraskapet” och extremister, medan han själv i praktiken är den svensk som gått längst i att förklara sitt stöd för Muslimska Brödraskapet. Ja få andra svenskar, invandrade, muslimer eller whatsoever har gått så lång som att hylla Muslimska Brödraskapets ideolog Qutb. Men det gör Westerholm:

”Näst John Rawls är Sayd Qutb min största källa till inspiration”

Nu smetar Westerholm rasism på motståndare igen. Denna gången är det DN och Expressen han beskyller för rasism, t.ex. rörande den senaste debatten om Bards teckning av en ortodox jude i DN.

”Dagens Nyheter publicerar en grovt antisemitisk teckning…Dagens Nyheter publicerade i helgen en illustration av tecknaren Bard föreställande Donald Trump och Benjamin Netanyahu i en bärstol buren av symboler för deras respektive väljarstöd.”

Som Svenska Kommitten mot antisemitism påpekar är bilden plump och klumpig men behöver inte vara antisemitisk. Minst av allt är den grovt antisemitisk som Johan anser. Om den är grovt antisemitisk är Grotescos älskade sång ”bögarnas fel” också grovt judehatisk.

Men jag ska inte analysera Bards teckning. Jag ska bara påpeka att det kastas sten i glashus, som vanligt när det gäller Johan.

Johan själv har publicerat tveksamma skämtteckningar om judar i sin gamla blogg Mitt i Steget. Hör ser vi en om ”Förintelse-kortet” som antyder att ”det inte går att kritisera staten Israel utan att bli anklagad för att vara antisemit.

b-wytphxiaa7w0s

Westerholms teckning gjordes av Carlos Latuff. En tecknare som ofta gått över gränsen och som många anser vara antisemitisk

Ja, sen har vi givetvis det tveksamma i att stödja tidiga Qutb som faktiskt var en extremt öppen judehatare, samtidigt som han skrev de radikalt islamistiska böcker Johan säger sig ha inspirerats av.

13406881_10153809821067672_128824008717145807_n.jpg

Ja sen har vi ju det där med att använda stereotyper i skämtteckningarna. Det gör Johan även nu, men om muslimer. Hans hustecknare Mäki avbildar ofta muslimer i typisk utstyrsel i negativa sammanhang. Denna bilden är på en muslim med turban (!) som säger alahu akbar medan han spränger svenskar i luften, är ett exempel. Ett annat exempel är denna bilden på sunni och shiamuslimer. (Bilderna visas här nedan) Ett tredje bilden på en förmodad shiamuslim som också säger allahu akbar.

Men hur ska man avbilda muslimska extremister om man inte får avbilda dem i traditionell klädsel, kanske du frågar nu. Exakt. Just det är min poäng även om ortodoxa judiska extremister. Ja det KAN vara rasism att avbilda muslimer och judar i traditionell klädsel men det ÄR inte automatiskt det.

Nej jag säger inte att bilderna Johan har lagt upp på sin blogg är rasistiska heller. Fast den där om ”förintelsekortet” från Mitt i Steget är bra avsmaklig.

Min poäng är bara att man inte ska kasta sten i glashus. Man kan skadas själv av de nerfallande glasbitarna. Och att det man anser vara rasism om judar är rasism även om det rör muslimer, och vice versa.

skarmklipp

Skärmklipp2.JPG

Skärmklipp3.JPG

En tanke på “Johan Westerholm kastar sten i glashus om antisemitism och rasism

  1. Ping: Är Johan Westerholm smygislamist? – Den arga sossen!

Kommentarer inaktiverade.