Trump utser Sverigehatande muslimhatare från Breitbart till sin ”senior advisor”

Trump har valt en muslimhatande person med antisemitiska tendenser till sin ”senior advisor” i vita huset. En person som driver en tidning som hatar Sverige för att Sverige har släppt in för många muslimer i landet.  En person som anser att det pågår ett kallt krig mellan muslimerna och ”väst” och som anser att Europa står på inbördeskrigets rand.

Trump har utsett Stephen Bannon, som leder ”alt Rights” nyhetssida Breitbart, till sin ”senior advisor”. Detta är illa. Breitbart är extremt islamofobiskt och visar även antisemitiska tendenser, trots att judar arbetar på Breitbart. Breitbart gör en stor poäng av sina fienders och motståndares ”judiskhet” när de skriver artiklar not dem t.ex.

Men det är som islamofober de är mest kända och ökända. Minns ni när Trump antydde att han ville stoppa invandringen av muslimer. Det protesterade ADL, den amerikanska organisation som arbetar mot antisemitism, mot. (De protesterar ofta mot muslimhat.) Gissa vad Breitbart gör då? De skriver en artikel där de undrar varför ADL är mot ett förbud för antisemiter att komma till USA. Ser ni vad de gjorde? De satte likhetstecken mellan muslim och judehatare.

Islamhatet är ganska uppenbart. Googla på Breitbart+muslims och Breitbart+islam så ser ni. ”Stäng dörren till Islam” är ett av deras ledord. De anser att det pågår ett kallt krig mellan islam och väst och de stöder Trump för att de menar att Trump har samma syn på islam som dem.. Alla muslimer dras över en kam och ses som potentiella terrorister, galningar, sexdårar och judehatande böghatare. Såna generaliseringar är grovt rasistiska.

Breitbart smutskastar Obama extremt mycket. Det finns en grupp amerikaner som anser att Obama är en ny Hitler för att han vill ha fri sjukvård åt alla medborgare. Bretbart har deltagit i den smutskastningen, bland annat genom att jämföra Black Lives Matter med Hitlers SA-stormtrupper.

Breitbart hatar Sverige. Enligt dem är EU på väg mot inbördeskrig mellan muslimerna och ”europeerna”. Sverige ses som det kanske mest extrema landet som stöder de muslimska sk ”invasionsstyrkorna” som ”väller” över Europa. Sverige har ”vikt sig för muslimerma” därför hatar Breitbart oss.

Enligt Breitbart är Sverige på väg mot inbördeskrig och tredje världskriget på grund av muslimerna och den svenska regeringen stöder den utvecklingen. Breitbart har givetvis skrivit om att Clintonkampanjen fått donationer från Sverige och har intervjuat Jimmie Åkesson och Kent Ekeroth. Kent lyftes fram av Breitbart redan 2010.

Breitbart har många nyheter från lokal press, tex detta om Gotland. Någon eller några svenskar samarbetar alltså med dem.

Kanske den aktiva Sverigedemokraten Tobias Andersson? Eller Ekeroth själv?

Ekeroth sa för övrigt till dem 2015 att;

“Sweden will look less and less like Sweden. It will look more and more like Somalia, Iraq, or Afghanistan… We’re getting Islamised. We’re getting Arabised – and the media is very sensitive with this word, but that’s exactly what is happening. They are bringing their culture into Sweden, and it doesn’t go away just because they pass our border.”

Någon sitter och översätter lokala blaskors smånyheter till dem och Breitbart blåser upp det som hände i nån svensk håla till att bli ett hot mot USA och hela civilisationen.

Breitbart har direkt försökt påverka den svenska  inrikespolitiken. Det var Breitbart som tillsammans med en del svenska aktivister arrangerade en islamofobisk marsch med muslimhataren Milo Yiannopoulos  i Stockholms förorter i somras