Varför högern undviker stora antirasistiska demonstrationer

Få vänsteraktiva vill demonstrera sida vid sida med rörelser som vill ha väpnade revolutioner för att krossa vänstern. Det förstår jag. Men kan ni förstå att få i högern vill demonstrera sida vid sida med rörelser som vill ha väpnade revolutioner för att krossa högern?

Det hade känts minst sagt creepy för någon i vänstern att demonstrera mot rasism sida vid sida med rörelser som gillar Hitler och vill ha revolution för att krossa vänstern. Och som diskuterar möjligheten att förbjuda vänsterpartier.

Hur tror du det känns för någon som är höger och för kapitalism att demonstrera sida vid sida med personer som gillar folkmördarna Lenin och kanske Trotskij och som vill ha en revolution för att med våld krossa högern och kapitalismen? Och som kan tänka sig förbud mot kontrarevolutionära högerpartier?

Vänstern skulle aldrig tolerera att ha våldsbejakande nazister i antirasistiska demonstrationer. Men högern förväntas gång på gång bita ihop och tolerera rörelser som vill ge högerfolk feta käftsmällar i antirasistiska demonstrationer.

Minns ni Kärrtorpkravallerna och Linje17  för några år sedan? Där tolererades Revolutionära Fronten och Afa i organiseringskommitten,trots att båda gett sig på även högerfolk fysiskt.

Kan ni förstå att folk som är höger känner att antirasistiska demonstrationer ofta känns lätt bisarra och hycklande?

Annonser