En kommentar om Trump

Trumps valresultat är skrämmande. Men just risken för kärnvapenkrig lär nog minska rejält eftersom Trump sagt sig vilja ha dialog med Putin och samarbeta med Putin.

Det knepiga blir om Putin gör samma sak i Baltikum som i Krim. Men jag tror generellt sett att det inte kommer att ske, om Ryssland känner sig mindre trängt mot en vägg kanske de väljer att inte expandera militärt.

Jag är rädd för valresultatet av många, många skäl, men tror som du att just risken för kärnvapenkring minskar ganska rejält de närmaste åren.

Sen för övrigt har svenska experter konstant felbedömt stödet till Trump. Ironiskt nog på samma sätt som man sen 2006 felbedömt stödet till Sd i Sverige. Och som experterna felbedömde stödet till Brexit nyligen i Storbritannien.

Trump sa att USA var åt helvete i uselt skick och kampanjade bland arbetare medan Clinton sa att USA ”är på rätt väg” och kampanjade med Beyonce och Hollywood. De som inte höll med Clinton om det röstade antingen på Trump eller så röstade de inte alls. Den svarta underklassen anser nog inte att USA är på rätt väg precis.

Nästa franska president kan komma att heta Le Pen och Sd kan komma att få över 25% 2018. Tyvärr. Om inte politikerna tar sig i kragen ordentligt och börjar se till de väljarnas missnöje och problem.

skarmklipp

Annonser