Avhumanisera inte antirasismen!

Nej jag gillar inte Cecilia Hagens funderingar på att giftmörda svenska politiker, till exempel moderaten Hanif Bali eller sverigedemokrater.

Jag gillar inte heller att en del antirasister försöker släta över Cecilia Hagens ord om att man kanske borde giftmörda sverigedemokrater och Hanif Bali. ”ah, hon menar egentligen inte det”, säger de…

”Jag dånar inte om jag får syn på en riktig råtta. Det är de där andra rådisarna jag skulle vilja utplåna på ett värdigt vis. De bruna. Dem som Advokatsamfundets generalsekreterare Anne Ramberg skrivit om i sinasenaste bloggar… Hur man ska bli kvitt de mänskliga brunråttorna? Med gift?”

Jag kan säga er att när sverigedemokrater ens andas jämförelser mellan att stoppa muslimer och att utrota råttor så reagerar vi antirasister (med rätta) och kallar det en uppmaning till mord. Oavsett vem som gör denna liknelse mot vem det än är, kommunister, Sd, Hanif eller nazister, så är det att uppmana till mord.

Göteborgsposten har en poäng som varnar för detta språkbruk.

Vad var det Nietsche sa? Att om man stirrar in i det svarta bråddjupet för långe så flyttar det svarta bråddjupet in i en själv.

Cecilia Hagen har blivit de monster de varnar för.

Att Sd i praktiken tolererar uppmaningar till mord och liknelser mellan muslimer och skadedjur och att Hanif Bali inte håller rent på sin FB sida som är fylld av hat och även sånt som skadedjursliknelser rättfärdigar inte att antirasister använder samma dehumaniserande, våldsbejakande, retorik.

Och att Expressen ens kunde publicera Hagens alster visar hur illa det är.

Vi måste hålla rent hus mot sånt här skit. Antirasismen får inte avhumaniseras!

Det är extremt viktigt att vi antirasister håller oss borta från sånt som rasism, att dra folk med hudfärger (som vita) över en kam, mordhot, liknelser mellan kamp mot rasism och giftmord, funkofoba liknelser av modellen ”Sd är CP” eller ”rasister har lägre iq”, antidemokratiska tendenser, kommunister och radikala jihadister.

På 30-talet gjorde de tyska antinazisterna stora misstag i sin kamp mot nazimen. Av retoriska skäl kallade de nazistpartiet för det ”homosexuella partiet” (Pga SA och Röhm), De lånade nazzarnas språkbruk och kallade nazzarna för råttor som bprde giftmördas. De kallade nazzarna de handikappades parti och skämtade friskt om att nazisterna hade lägre IQ och att Göbbels hade klumpfot. Dessutom ville en del alliera sig med det stalintrogna tyska kommunistpartiet.

Vi får inte bli de monster vi bekämpar!

 

 

 

Annonser