Johan Westerholm och konsten att läsa källkritiskt

Kan det vara så att bloggaren Johan Westerholm håller på med något surrealistiskt konstprojekt, sponsrat av konstfack,  just nu. Eller så testar han läsarna för att se hur källkritiska hans läsare är?

Hans artiklar de senaste veckorna har haft flera GIGANTISKA missar, som ganska få av hans läsare ens lagt märke till.

Först svamlar han om kista folkhögskolas s.k. imamutbildning utan att veta ett smack om det. Sen prisar han Muslimska Brödraskapets ideolog Qutb som en sekulär sosse.

Idag skriver han om att Sofia församling i Stockholm ska ha anställt en imam nyss (den debatten är från 2011 och imamen anställdes inte). Han citerar ett debattinlägg i Aftonbladet som om det skrivits nu (det är från 2011). Han lyckas dessutom skriva att ett debattinlägg från Antje Jackelén kulle handla om det (det är från 2013 och handlar inte om imamen i Sofia kyrka). Givetvis är Muslimska Brödraskapet inblandat i svenska kyrkans konspiration för mer religion i samhället, trots att varken de eller imamen i Sofia, som Johan själv, prisat MB:s chefsideolog.

Dessutom är artikeln ganska hårresande i sin ateistiska fundamentalism. Ska inte troende och organisationer av troende få påverka politiken? Ska kristdemokraterna förbjudas som anser sig stå på kristen grund, förbjudas?

Jag har sett så många faktafel på sista tiden hos herr Westerholm, både före och efter han började må dåligt (vilket jag vet att han gör). Mängden faktafel i hans artiklar under 2016 är så många och ibland så stora att det börjar bli skrämmande att så få av hans läsare reagerar.

Han har i och för sig även innan 2016 bombastiskt dundrat ut saker som sanna utan att veta ett smack om det. Det är lite hans metod. Men det har blivit RIKTIGT illa. Den senaste tiden har det blivit så mycket att det är oroväckande.

Någon få honom att lägga ner pennan och vila. Han behöver vila. Sen behöver han gå en kurs i att googla källkritiskt. Om inte det är så att han är en konstfack-projekt eller om han testar sina läsares IQ. Då ber jag om ursäkt och .

/T

( Här är dagens bottennapp http://ledarsidorna.se/2016/06/en-sluten-och-politisk-kyrka/ )

Annonser