Selfiekvinnan i Belgien, Zakia Belkhir, var/är judehatare

Den muslimska kvinna som blev viral förra veckan för att hon tog selfies framför rasisterna Vlaams Block i Beligen har visat sig vara antisemit. Och inte vilken som helst. Hon har skrivit positivt om Hitlers massutrotningar i sociala medier.

Det såg bra ut. En ung muslim som stod upp mot islamofoba rasister.

 

Skärmklipp

Men när man grävt i vem den unga kvinnan Zakia Belkhiri är visar det sig att hon uttalat sig grovt mot judar. Hittills har mest den självgoda rasistiska pressen skrivit om detta. Men även en del belgiska och israeliska tidningar har börjat skriva om detta.

Här har ni en del av det hon skrivit:

zakia-belkhiri-jew-hate-1 Mysig syn på Hitler…

zakia-belkhiri-jew-hate-2 

”Fuck judarna, jag hatar dem så mycket”…

jodetaaaall

”fuck judarna”

Hur besvarade då hon kritiken om antisemitism när detta kom fram? Ja på hennes twitter just nu kan man endast se detta just nu. Hon skriver att hon inte menade något illa om judarna då hon twittrade om Hitler, bara om sionisterna. Ja, det måste ju vara seklets sämsta försök till pudlande. Att hon inte menade att vara glad åt att Hitler utrotade judar utan bara att han utrotade sionister.

13221625_10153665509776235_9005855532600445994_n

Det var bra att detta kom fram eftersom vi behöver konsekventa antirasister som BÅDE kan motarbeta antisemitism och islamofobi. Snälla, sprid inte bilden mer. Det är en bild på en kvinna som uttalat sig mer rasistiskt än de flesta i Vlaams Block.

Annonser