Bevis för IS pågående folkmord mot shiamuslimer

Av Torbjörn Jerlerup, med hjälp av Jaafar Al -Jabiri

Man har pratat mycket om folkmord den senaste tiden. I riksdagen och i media har man diskuterat att Sverige skulle behanda IS massakrer på bland annat kristna i Mellanöstern som folkmord. Tack och lov röstade man ner förslaget, eftersom man hade ”glömt” att fler än rksitan folkmördas just nu.

Som jag skrivit både i Aftonbladet och i min blogg anser jag att debatten är sned. Det är nästan bara massmordet på kristna som nämns, och de folkgrupper med många kristna anhängare, som yazidierna.

Ja kristna utsätts för folkmord. IS masslaktar dem. Men även Shiamuslimerna utsätts för masslakt.

Jag gav exempel på hur IS pratar om kristna och shiamuslimer i artikeln jag skrev. Kristna förföljs och slaktas men KAN ges valet att bli slavar. Shiamuslimer får enligt IS egen politik INTE bli slavar. Kristna och ateister får konvertera. I teorin shiamuslimer också men i praktiken är ”en gång shia alltid shia”.

IS har en engelskspråkig propagandatidning som heter Dabiq. Dabiq nummer 13 som kom i början på året är ett specialnummer om ”rafidah” dvs shia. (Rafidah är ett rasistiskt öknamn på shiamuslimer).

Där kunde man läsa många av argumenten mot shiamuslimer som IS använder. Med påståenden att alla sanna muslimer alltid velat döda alla shiamuslimer.

If one searched the books of āthār from the Salaf, he would not find any precedence for these odd opinions. Finally, the fact that the Rāfidah are apostates necessitates more severity when applying the sword of jihād to their filthy necks

Thus, the Rāfidah are mushrik apostates who must be killed wherever they are to be found, until no Rāfidī walks on the face of earth, even if the jihād claimants despise such and even if the jihād claimants defend the Rāfidah with their words day and night. The Rāfidah and their founder Ibn Saba’ hated the khulafā’ of the Muslims, spread strife amongst their ranks, encouraged dissent, and waged war against the historic khilāfah all in the name of “commanding the good and forbidding the evil,” a trait the jihād claimants also share with the Rāfidah. It is therefore not surprising that the jihād claimants now wage war against the Islamic State while condemning the targeting of Rāfidī temples, markets, and neighborhoods.

Jag ska inte dröja kvar vid detta just nu. Istället ska jag lägga fram några av de bevis som går att hitta på internet på det pågående folkmordet.

1)

Först ett exempel på IS retorik hämtat från TV stationen Al-Mayadeen. ”Avrätta shiamuslimerna först av alla” borde klart visa hur de prioriterar som visar hur IS resonerar kring det pågående folkmordet på shiamuslimer. (Svensk text)

2)

I följande klipp ser man en IS-krigare som pratar arabiska med tunisisk dialekt. Terroristen har dödat en man klädd till en militär och tillfångatagit civila och en annan soldat. Han frågar gisslan “ Vad har den här hunden som jag har dödat för tro?” Gisslan svarar : “Han är shia” .

Terroristen “Varifrån är den här shia?”
Gisslan “Från Sinjar”
Terroristen frågar “Är han shia från Sinjar?”
Gisslan bekräftar “Ja”.
Terroristen “Alhamdulillah (Tack till Gud) och han heter Jaafar Mohsin Zaki” Sen avslutar terroristen med en glad ton “Tack Gud, jag har dödat en shia” .

3)

Här gör IS en husrannsakan i en by de har tagit sig till. I byn bor det tydligen shiamuslimer och sunnimuslimer. IS krigare stormar ett hus och förhör de som befann sig i huset.

IS säger: “Visa era legitimation”
– “Vi har inget att göra med shiiterna, vi är sunniter, vi är sunniter” hörs det i bakgrunden.
IS: “varför har ni så många motorcyklar?”
– “Vi sysslar med att laga motorcyklar”
En IS terrorist frågar: “Finns det fler sunnitiska hus här i byn?”
– Mannen pekar och säger “I det där huset är det sunniter, och där och där, sen pekar han mot ett hus där andra IS krigare samlats och höll på att avrätta boenden”
Så ryter terroristerna och skriker och viskar högt mot sina vänner “stopp stopp det är sunniter, de är sunniter, skjut inte”. Medan de pratar så hörs en man i bakgrunden säga “där har ni ett shiitiskt hus”

4)

Nästa klipp innehåller en filmad halshuggning av en shiamuslim, utförd av IS. Det ska jag varna er för. Den filmen är från i januari i år och kom ut ungefär samtidigt som citate i Dabiq som jag la fram först i denna artikel. Den kan ni se på nedanstående länk:

WATCH: New ISIS Video Shows Beheading of Shia Muslim

Abo Mosab Al-Zarqawi säger : ”Sannerligen har vi läst historien och vi konstaterar inte något gott om Rafidha, för att de har nekat Guds lära och hans budskap och ersatte det med något utan något som helst värde, en blandning av hat och persiskt påhittade och judiska vilseledande läror och kristen oärlighet så de kan anpassa sig till alla andra tron som har fiendeskap gentemot Islams folk.”

Kommentatorn i bakgrunden “Rafidha är en sned sekt och en (slug). De har tagit lite från varje tro och det har blivit en hemsk resultat. Grundaren är den judiska profilen Abdullah Ibn Saba må Guds förbannelse falla över honom, och han har grundat den så den blir som en virus i en kropp, en kniv i ryggen på den islamiska nationen.”

Hela klippet är en enda orgie av hat mot shiamuslimer. Folkmordet på dem rättfärdigas med att ”de är judar” och ”de styrs av judarna”.

Jag har inget emot att vi kallar ett folkmord för ett folkmord. Tvärtom.

Men att lägga fram förslag om erkännande av folkmord i riksdagen där man bara nämner en av de två största måltavlorna för IS hat, är inte ok. Tvärtom. Att skriva debattartiklar i mängder och där bara nämna IS folkmord på kristna, och de folkgrupper med övervägande kristna som är IS hatobjekt samt yazidierna, men inte de folkmördade shiamuslimerna, är så grovt och så fel det kan bli. Och nej det duger inte att komma med argumentet att man la till ”och många fler” i slutet på motionen.

Kristna förföljs även på andra håll i Mellanöstern, det vet jag. Det finns många skäl att skydda dem. Men pratar vi om IS, vilket var det riksdagsmotionerna handlar om, är shiiter MINST lika illa ute som kristna. Och det är just nu IS som masslaktar kristna och shiamuslimer.

Så gör om och gör rätt. Lägg nya motioner i riksdagen där ni inte blundar för en del folkmord. En folkmördad muslim och en folkmördad kristen är lika folkmördad, oavsett religion.

2 tankar om “Bevis för IS pågående folkmord mot shiamuslimer

  1. Pingback: Muslimer är främsta offret för islamistisk terror | Motargument

  2. Pingback: Ljuger Nuri Kino eller är han okunnig? | Sverige är inte världens navel!

Kommentarer är stängda.