Dani M, Sara Mohammad och antirasismens rasismproblem

Rapparen Dani M tolereras i stora delar av det antirasistiska Sverige, trots att han länge spridit antisemitiska konspirationsteorier och uttryckt stöd för det högerextrema Partiet De Fria (PdF:s företrädare torgför ideer om att ”judendomen och sionismen är problemet”. Sara Mohammad hyllas som en förebild trots att hon länge spridit grovt islamhat, deltagit i grova rasistiska filmer, och grundat GAPF som öppet anser att ”islam är problemet”.

En farlig situation håller på att växa fram i dagens polariserade debatt i Sverige.

Skärmklipp Dani M klassfesten

En muslim som ser reaktionerna när ministern Mehmet Kaplan säger att Israel är nazistiskt och jämför med hur samma personer behandlar Sara Mohammad, som öppet anser att islam är ondskan själv, kan lätt tappa tron på mänskligheten. Samma då en jude ser antirasister bjuda in Dani M, som pratar om globala konspirationer och ”false flag” operationer, medan de samtidigt reagerar som hökar på varje antydan till muslimhat.

Grova rasister tolereras i vissa delar av den extremt polariserade debatten. Detta leder till uppgivenhet och mer hat. Eller hur tror ni en muslim känner som ser att personer som arbetar mot antisemitism tolererar muslimhat av exakt samma kaliber som den antisemitism de bekämpar? Eller hur tror ni en jude känner som ser antirasister arbeta mot islamofobi men bjuda in Dani M, som torgför konspirationer som är lika allvarliga som de Avpixlat saluför mot muslimer.

”Judehat är accepterat, men muslimhat arbetar ni mot…” ”Muslimhat tolererar ni men judehat arbetar ni mot”…

Ett exempel på denna tolerans för VISS intolerans ser man i hatet mot kvinnor som bär hijab. En sådan debattör som Sara Mohammad kan komma undan trots att hon sätter likhetstecken mellan att bära hijab och vara förrtyckt. Ibland är de som hatar hijaben positiva till judars rätt att bära kippa överallt, vilket bara ännu tydligare visar inkonsekvensen.

Ett annat exempel är hur generaliserande hat mot sionism, som tex typen sionister styr världen, tolereras av vissa personer. Ofta är det samma personer som reagerar mot generaliseringar där man antyder att islamister håller på att ta över Europa. De kan sprida demoniseringar av Israel av typen att ”Israel är nazistiskt”, men ogillar jämförelser mellan radikala islamister och nazister. Inkonsekvens kallas detta.

Det finns många andra former av inkonsekvens än mot muslimer och judar. Homosexuella utsätts ofta för inkonsekventa icke-rasisters hat. Om vi tittar på vissa fundamentalistiska muslimer och kristna kan de uttala sig svepande och negativt om homosexuella, men fan ta den som skulle uttala sig lika svepande mot islam eller kristendomen.

And the other way around. En del som är mycket mot homofobi försvarar homosexuellas rätt att visa sin läggning offentligt men kan gå i taket på att kvinnor bär hijab eller att kvinnor inte vill hälsa på motsata könet med handskakningar. Att välja sin egen livsstil gäller bara för de som väljer ”rätt” livsstil.

Och som grädden på moset hör man ofta, som försvar, att när man demoniserar en hel grupp så demoniserar man inte individen. Sara Mohammad kan utmåla islam som nazistiskt och ondskan själv, men säger sig inte ogilla individuella muslimer. Konspirationsteoretikerna runt Dani M hatar inte judar, bara sionism och religionen judendom och Israel, påstår de. Och de som hatar homosexualitet och anser att denna ”äckliga” och ”farliga” läggning hotar civilisationen, lägger givetvis alltid till att de minsann inte hatar alla homosexuella.

Denna inkonsekvens tror jag är livsfarlig för Sverige, framför allt därför att få inkonsekventa ser sin inkonsekvens. Jag vet redan nu hur reaktionen kommer att bli på denna artikel. ”Nu jämför de oss med Sara Mohammad…” ”Nu jämför de oss med Dani M”… Och ”ni jämför troende kristna/muslimer med homosexuella”…

 

PS

För att redan här svara på kritiken mot att jag kallar Sara Mohammad rasist .

Så om man skulle anse att judendomen är ond. Om man kallar sig en stolt antisemit. Och om man anser att ”judendomen är problemet”, man anser att byggen av synagogor är som att hälla bensin på sverige och tända eld. Om man anser att alla som bär kippa är förtryckta och kippa är en förtryckssymbol… Om man pratar om den ondskefulla judefieringen av Europa och Sverige idag. Om man deltar i hatfilmer mot ”JUDAR” som spelas in. Om man anser att i israel går de av judendomen hjärntvättade männen omkring med bensin i händerna för att tutta eld på alla avvikande kvinnnor. Då är man alltså inte antisemit?

😀

Jo då är man antisemit.

Sara Mohammad säger allt detta… om islam och muslimer. Är hon då rasist?