Miljöpartisten Kamal al-Rifai bjöd in judehatare redan 2014 till Malmö

Samling för Syrier i Södra Sverige har uppmärksammats nu i och med att de har bjudit in Osama Bin Ladins gamla mentor Salman al-Ouda. En imam från Saudi Arabien till Malmö som anser att judar dricker arabiska spädbarns blod i synagogor. Och som förnekar förintelsen. Han är mot IS och Osama bin Ladin tog han avstånd från 1993 men de glömde kolla hans övriga idéer. Sen är han homofob också. 

I debatten hamnar just nu en hel del fokus på miljöpartisten Kamal al-Rifai står som yttersta ansvarige. Men det finns mer att gräva i här.

2014 avslöjade jag att samma förening bjudit in en annan antisemit till en gala för Syriens barn. Den gången judehataren och homofoben Rateb Al-Nabulsi. Den gången ledde det till en debatt lokalt i Malmö som gjorde att ABFdrog tillbaka sitt stöd för galan och att Malmö Stad drog tillbaka 25000 som de lovat till föreningen. Den ansvarige även då var Rifai.

Så nu har alltså mannen TVÅ gånger bjudit in rabiata antisemiter till Malmö.

Själv kliar jag huvudet och undrar om det inte ringde några larmklockor hos Miljöpartiet 2014 då det blev debatt om just al-Rifai innan valet 2014. Eller de kanske helt enkelt struntade i det.

Läs min artikel med avslöjandet 2014 som startade debatten då.

PS

Och innan ni beskyller muslimer för att vara rabiata extremister vill jag påpeka att jag fick tipset 2014 av en imam. Jag misstänker skarpt att tipset till sydsvenskan kommer från samma djupt troende muslimska kretsar.

 

Skärmklipp