Vänsterpartister hyllar Stalins agent: Greta Segerson

Tänk er om Jimmie Åkesson plötsligt började hylla några av de nazister som var med och grundade partiet på 80-talet. Tänk er att han till exempel började hylla den gamla SS-veteranen Gustav Ekström, som var med och bildade Sd i Malmö. Tänk er vad som hänt då? Det hade blivit ett ramaskri. 

Igår och idag har ledande Vänsterpartister hyllat den 101 åriga stalinisten och kommunisten Greta Segerson som avled nyligen. Detta trots att stalinisten Greta och hennes man var sovjetiska agenter och utförde updrag för sovjets räkning. Mitt under de värsta stalinistiska utrensningarna. Greta upphörde aldrig at kalla sig kommunist. Senare i livet började hon ångra delar av vad Sovjet gjorde men upphörde aldrig att beundra Sovjet. Stalin och Lenin förblev hennes älskade förebilder och idoler fram tills hennes död. Och mig veterligen ångrade hon ALDRIG att hon varit sovjetisk agent eller sina och mannens dåvarande åsikter mot demokrati.

Då Greta var sovjetisk agent kan man jämföra det direkt med att någon idag hade hyllat en svensk fd soldat i SS, som Gustav Ekström.

här beskriver Vänsterpartiets partiledare, och V i Göteborg, den döda stalinisten.


Jag saknar Greta Segerson. Hon levde ett långt och rikt liv. Ett liv som präglades av hennes kamp för en bättre värld. Hon föddes in i vänstern och från 1920-talet fram till nu var hon en sann aktivist och internationalist… Inget präglade hennes liv mer än kampen mot fascismen. Själv riskerade hon livet som hemlig kurir till motståndsgrupper i nazismens Tyskland… Greta var kommunist och insikten om allt som gick fel i Sovjet smärtade henne, men hon tillhörde dem som förmådde att vara självkritisk och förnya sig och sitt parti.

Det sista är lögn och det vet Jonas, Hon opponerade sig inte förrän man långt efter stalins död började kritisera Stalin, Det har han själv skrivit om i sin bok. ( ”länge avvisade hon all kritik som borgerliga lögner”. )Och fram till sin död ansåg hon att Stalin och Lenin stod för något bra.

Igår höll V i Göteborg en tyst minut för stalinisten. Vänsterpartister på hög och låg nivå hyllar henne.


Se1


Se2Svenska Spanienfrivilligas hyllning till Greta på FB sprids av ganska namnkunnigt folk som borde veta bättre och som absolut aldrig hade spritt liknande saker om fd SS soldater, även om de tagit avstånd från delar av det nazisterna stod för i nazityskland.

Men hon var antifascist, så då är det fint. Eller? Då kan man hylla henne? Jomenvisst. Som om det faktum att en del nazister var brinnande antikommunister på något sätt gör att vi bör överse med deras nazism och hylla dem?

Vänsterpartiets företrädare SKP och VPK var det mest totalitära parti vi haft i riksdagen någonsin. Ett parti som 39-41 stödde och hyllade både Hitler och Stalin. Om vi ska kunna behandla  V som ett demokratiskt parti idag får V se till att avstå från att hylla gamla vidriga stalinister. Och det passar sig inte alls att vara ett smack stolt över partiets historia innan 1990-talet.

Och ja hon tog avstånd från delar av det sovjet och Stalin gjorde senare i livet. Samma har många av de gamla SS soldaterna gjort, som förblivit nazister. Sådana monster som Stalin och Hitler tar man avstånd från HELT. Basta!

Tycker du jag överdriver? Fråga då Jonas Sjöstedt om Greta någonsin tog HELT avstånd från Lenin och Stalin, och sina egna och mannens uttalanden mot fackföreningar och mot demokrati från 30-talet. Och fråga honom om Greta och Bengt följde partilinjen och stödde Hitler 1939-1941…

Retorisk fråga, jag vet svaret.