Väst stödjer Al Qaida… igen.

”Fiendens fiende är min vän.” Så lyder den kanske farligaste idén i mänsklighetens historia. Det var kanske det Albert Einstein tänkte på när han sa: ”Only two things are infinite, the universe and human stupidity, and I’m not sure about the former.”

Det var med den devisen för ögonen som USA och britterna på 80-talet sponsrade radikala slamister i Afghanistan i kampen mot Sovjets ockupation. Bland de som fck stöd fanns de radikala grupper som senare formade Al Qaida. Nu gör vi samma igen.

Delar av den syriska oppositionen har allierat sig med Al Qaida i kampen mot Assad-regimen och IS. De gör detta eftersom ”fiendernas fiende är vår vän”.

Och väst stöttar denna korrupta så kallade opposition för att de är mot IS och Assad.

Som Proletären visat i flera artiklar stöttar Sverige Syrian Recovery Trust Fund. Denna fonden bildades för att stödja den opposition som väst satsat alt på i Syrien, dvs National Coalition for Syrian Revolution and Opposition Forces. och därmed också deras militära gren Free Syrian Army.

Problemet med detta är att denna opposition samarbetar med Al Nusra. Biståndet är beroende av Al Nusra för att fördelas. Och det väcker givetvis frågor om vad som sker med de vapen man från västs sida skänker till oppositionen.

Olle Svenning i Aftonbadet skriver:

Uppgifterna bekräftas i princip av det svenska syriska sändebudet Niklas Kebbon som förklarar att bistånd från fonden helt enkelt inte kan distribueras utan hjälp från al-Nusra, en dominerande kraft i den syriska oppositionen.

Al Nusra

Ledaren för koalitionen, Khaled Khoja,  bekräftar öppet att man ofta ingår en ”taktisk allians” med Al Nusra på slagfältet. (Och givetvis ingår man samma i t.ex. flyktinglägren, som proletären avslöjat).

Det visar galenskapen.

Lika lite som man bör stötta massmördaren Assad i kampen mot IS eller IS i kampen mot Assad, så bör man ha något som helst med Al Nusra att göra. De är nämligen Al Qaida.

Denna opposition får vapen av väst, vapen som givetvis ofta hamnar i Al Nusras händer. Det bör inte förvåna någon.

Al Nusra = Al Qaida

En snabb titt på Al Nusras hemsida, http://ummahislam.net/, visar vad Al Nusra står för. Där hittar man bland annat på första sidan denna artikel. Osama Bin Ladin var en bra man och inte så ond som IS, menar de.

Nusra

Al Nusra och IS var en del av samma rörelse fram tills 2013-2014. De var en del av Al qaida i Irak och Levanten. Al Nusra formades av vid årskiftet 2011-2012 och var en inhemsk syrisk avdelning underordnad Al Quaida i Irak/ISIL. Grundaren var en syrier som krigat lång tid i Irak: Abu Mohammad al-Julani, som rapporteras ha stått IS ledaren al-Baghdadi nära.

Al Nusra bröt med IS först i början av 2014. I februari 2014 rapporterade Reuters detta:

Al Qaeda’s general command said on Monday it had no links with the Islamic State in Iraq and the Levant (ISIL), in an apparent attempt to reassert its authority over fragmented Islamist fighters in Syria’s civil war.

Julani visade upp sig i Al Jazeera  somras. Den intervjun var intressant.
Julani medgav öppet att Al Nusra fortfarande ser Ayman az-Zawāhirī, Al qaidsa ledare, som den högsta ledaren. De ingår alltså ÖPPET i Al Qaida.
ISIS och Al Nusra kan komma att förenas igen. Det finns delar av både ISIS och Al Nusra som vill det. Här i väst är IS och Al Nusras anhängare ofta vänner. I svenska Facebookgrupper som rör kampen för radikal jihadism finns ofta Al Nusras och IS anhängare sida vid sida.

Men just nu är de inte förenade. Det befriar inte Al Nusra från klander. Al Nusra ÄR Al qaida . Al qaida ÄR TERROR!

Det märks som sagt tydligt om man besöker deras webbplats http://ummahislam.net/.

En sökning där visar att Al Nusra hänger samman med Al qaida . Man kan få tips om hur man styr en stat med Al qaidas metoder. Al Qaidas uttalanden om attacker. Tips om systerrörelsen Al Shababs utbildningsprogram  Fördömanden av IS av Al qaidas ledarskap. Artiklar om jihad.

Al Qaida

Jag har redan visat på många ställen vad Al Qaida stod för då Al Nusra var en del av Al Qaida tillsammans med IS.

Om man tvekar vad Al Qaida står för kan man läsa  deras tidskrift Inspire.

Det senaste magasinet från september i år innehåller intressanta artiklar om lönnmord och terror. ”Some things are too beautiful to be forgotten…”

qaida.JPG

Ja, vi nöjer oss med ett citat från Anwar Al-Awlaki i tidskriften Inspire våren 2014. Awlaki var aktiv i Al Qaida tills han dog i en amerikansk raid. Han populariserade det som nu är IS flagga, som fram till 2014 var flaggan för IS och Al Qaida i Irak och Jemen.

Både IS och Al Nusra vördar Awlakis minne. Awlaki i Inspire;

Inspire. https://azelin.files.wordpress.com/2014/04/inspire-magazine-issue-12.pdf

 

Inte ok

Så, nej det är absolut INTE ok att svenska regeringen på något sätt som helst stöttar en organisation som öppet medger att de ofta har taktiska allianser med Al Qaida.

Det låter brutalt men jag måste säga att svenska regeringen, och den förra regeringen, verkar består av korkade hjärndöda idioter.

Om de inte vet att man ALDRIG ska ha något med Al Qaida att göra, whatsoever, så vet de ingenting. Då är regeringen tyvärr inkapabel att regera. Så illa är det. För så grundläggande är det att en regering håller rent hus och absolut nolltolerans då det gäller grupper som Al Qaida.

Låter grymt. Brutala ord. Men så jävla puckat är det. Så allvarligt är det. Gillar du inte mina ord? Är det för brutalt sagt? Nej jag är för snäll. För så idiotiskt är det man gör i Syrien just nu.

Givetvis måste regeringen omedelbart stoppa allt stöd till denna sk syriska oppositon.

Men det kommer de inte. Tyvärr… Eftersom USA och EU stöttar dem kommer vi att göra det, och realpolitiskt måste man stötta fiendens fiende, för så är realpolitiken. Ryssland stöttar Assad men bombar (med rätta) den syriska oppositonen och IS. Helsnurrigt. Men väst är inte bättre som stöttar oppositionen men är mot Assad och IS.

Realpolitik igen. Det som gav oss Al Qaida och två världskrig och ett kallt krig.

PS

Jag brukar sällan länka till hatmedia som nazistska webbsajter, Vaken.se eller Avpixlat eller stalinisters tidningar. Jag ber om ursäkt. Det görs sällan, men nu var det befogat att länka tll proletären. De har gjort ett bra researcharbete.

Läs dessutom min artikel om Al Nusra och IS och Al Qaida.

Annonser

One thought on “Väst stödjer Al Qaida… igen.

  1. Ping: Jaysh al Islam är inte ”rebeller”, de är terrorister. | Sverige är inte världens navel!

Kommentarer inaktiverade.