Vänsterpartiet i lalala-land!

Jag kollade på Vänsterpartiets insats i debatten om flyktingkrisen igår. Alla andra partier (utom Sd som som vanligt bara babblade om ”kasta ut dem”) hade förslag på lösningar. Det känns som om partierna faktiskt börjat tänka till lite. Det känns bra. Utom V. V hade noll lösningar.V sa bara ”ta emot fler”, utan någon konkret idé om hur.

Jag var glad att de andra partierna börjar visa nån vilja att diskutera hur man löser problem i samband med arbetslöshet bland nyanlända, flyktingmottagning, etc. Det är bra även om jag inte alls höll med om allt. men V impade inte alls.

Tyvärr, för V är otroligt viktiga som motvikt mot rassarna.

Hur förbättrar vi flyktingmottagandet? Svenskundervisning? Hur fixar i jobb? Hur kan det allmänna stödja civilsamhället? Bostadbristen? Utanförskapet och problem med sånt som invandrarbarns skolgång och gängbildning och sånt?

De nyanlända skriker efter BOSTÄDER och JOBB: Flyktingarna efter svenskundervsining och samhällsinformation.

Vad vill V göra för att fixa detta? lyssnar de på de nyanlända och flyktingarna?

Ta emot fler är bra, det stödjer jag också. Jag är extremt invandringspositiv och för att vi ska ta emot flyktingar. Flyktingkrisen måste lösas med att länder utanför Syrien tar emot flyktingar (och då har EU och Sverige lika stort ansvar som grannländerna). Men sen då? Konkreta förslag behövs.

V får allt skärpa till sig. I gårdagens debatt imponerade V INTE!

(Jag gillar annars V.s engagemang i flyktingfrågorna. Men att säga ”vi ska” utan att också visa ”hur” är komplett idiotiskt! Visar vi inte hur, kommer det att sluta med att gränserna stängs helt.)

Christina Höj larsen sa till och med på sin FB sida att det allmänna och riksdagen INTE kan bidra med något för att lösa problemen.

Moderaterna valde att låta som ”Gamla SD” och pratade bara om flyktingar som kostnader. SD trollade med biståndspengar och ville som vanligt låtsas som att pengar ”på plats” kommer lösa mördande, våldtäkter och förföljelse så att ingen behöver fly.

Men vet ni? Förändring har aldrig uppstått inne i riksdagshuset. Den skapas på gator och torg och pressas in genom rörelse och organisering. Så vi fortsätter. Full fart framåt.

Ja jag håller med om att vi måste motverka ”vi och dem” tendenser och ta vårt ansvar i EU. Men om man bara lyssnar det minsta på de man säger sig bry sig så förbannat mycket om hör man att de SKRIKER på lösningar. KONKRETA lösningar inte politiker svammel i lalala-land! Nej jag är INTE impad!

Skärp er V. Ni behövs i dessa tider med rasism och hat. Och leverera LÖSNINGAR!

PS

Konkret info om arbetslösheten bland nyanlända finns på Migrationsinfo.

Annonser