79% röstade på extremistpartier i Grekland i helgen

79% av de grekiska väljarna röstade i helgens val på ett parti som kan kallas extremistiskt. I maj 2014 var den siffran 62%. September 2913 var den siffran ca 66%.

Sen några år tillbaka håller jag koll på grekiska valet. I mina ögon är det näligen inte ok med partier som i sina led pratar väl om massmördare och folkmördare som Hitler eller Mao eller Lenin eller Stalin. I mina ögon är det inte heller ok med partier som på rasisters vis drar alla invandrare eller flyktingar över en kam och kallar dem kriminella eller tyranner, eller som babblar om att invandring sänker ”kvaliten” på ett folk.

Om man använder det som måtsstock är den grekiska situationen absurd. Tex kan bara Syriza, det senaste valets vinnare, betecknas som extremistiska. I deras led finns grupper som pratar väl om tex Mao, och de tolereras.

Syriza vann det senaste valet.

Jag är medveten om att många kommer att reagera mot att jag kallar Syriza för extremt, men ett parti som tolererar att man pratar väl om massmördare som Mao och som tolererar kontakter med ryskfascisten Dugin, kan aldrig vara rumsrent i mina ögon. Att vara för Mao är lika vidrigt som när nån i Gyllene Gryningen talar väl om Hitler.

Nej det är inte så enkelt. Ja, det är kris och speciella förhållanden. Men nej, man tolererar ALDRIG, ALDRIG, ALDRIG i min värld ett parti som tillåter att man pratar väl om Mao eller Hitler.

Gyllene Gryningen

150px-Meandros_flag.svg_Minns ni killen i Gyllene Gryningen som slog en kvinnlig politiker i direktsändning i TV, Ilias Kasidiaris? Han och det nazistiska Gyllene Gryningen  fick 7,1% i Grekland som helhet. De hade lite över 8% 2014.

Stora delar av deras ledning sitter i fängelse eller har suttit i fängelse. De är ett naziparti.

Ny Demokrati

Högerpartiet Ny Demokrati, som inte är nazister men grova rasister, fick 28,1%, de hade 26,3 i hela landet i maj 2014. Om Ny Demokrati har en vän med insikt i politiken i Grekland skrivit:

Det grekiska högerkonservativa partiet – Ny Demokrati – har en rasistisk retorik som skulle fått SD att blekna. Premiärminister Samaras har t ex tidigare i ett uttalande sagt att invandrarna är samhällets tyranner och att ha ska ge staden Aten tillbaka till sina invånare genom att ta bort dem. I det här valet har högerns kandidat tävlat med Gyllene Gryning i rasistiska uttalanden. Han har bl a lovat atenarna att det kommer bli folkomröstning om moskebygget som nuvarande borgmästare vill låta bygga.

De har pratat om ”invasion” av illegala immigranter och ”kvaliten” på folk och på att ”återta städerna” från invandrare

Syriza

Den vänsterpopulistiska koalitionen Syriza fick 35,5%. I maj 2014 hade de 17% i landet.

Det är ett parti som accepterra och tolererar vänsterextrema hatsymboler och beundran av folkmördare i kommunistländer. Där ingår flera partier med hammaren och skäran som symbol, t.ex. KOE. Så även om partiet inte själv använder symbolen som sin symbol, så tolereras den. Även AKOA använder symbolen. DEA använder inte symbolen direkt men på deras hemsida ser man ofta bilder på hammaren och skäran. En god dos maobeundran och Leninbeundran finns också hos parterna. Flera av partierna pratar öppet om att avveckla demokratin i det s.k. ”proletariatets diktatur”. KOE, som ingår i Syriza, hade direkt samarbete med massmördaren Mao, något de är stolta över än.

In this small corner of the world, Greece, the communists have to continuously improve and re-found their ideology in a revolutionary way. Mao Tsetung’s work will be a great weapon and lesson in their course. The Communist Organization of Greece, KOE, will continue to study, absorb, take example from Mao and the Great Proletarian Cultural Revolution. KOE will take care to complete with the most essential points of Maoism and of the Great Proletarian Cultural Revolution the necessary phrasing of the modern communist program and the General Line of the new communist movement. Nowadays, there can be no Revolutionary Marxism without Maoism and the Great Proletarian Cultural Revolution. We honor Mao Tsetung and the Chinese communists’ struggle, we honor the Great Proletarian Cultural Revolution by conquering, or re-conquering if necessary, simple Marxist truths, and by deepening our knowledge with the course of the social evolution. We experienced revolutions, but now we are experiencing the domination of counter-revolutions and we are preparing for a new hopeful revolutionary round of struggles all over the world.

Precis som Gyllene Gryningen hejar Syriza på Putin och Ryssland. Det som är mer skrämmande är att delar av ledningen håller en dialog med den ökände ryskfascisten Dugin. Här är en bra artikel om vem Dugin är för den intresserade.

Syriza är en koalition som inrymmer element som är långt mer extrema än det gamla VPK var här i Sverige, det säger ganska mycket.

KKE, Kommunistpartiet

180px-Logo_of_the_Communist_Party_of_Greece.svgEtt annat parti som flaggar med hammaren och skäran och pratar om proletariatets diktatur är KKE. Det fick 5,5%, i maj 2014 fick de 8,8% i hela Grekland. De växer inte, men bör givetvis nämnas i sammanhanget. Partiet fanns redan på 40-talet. Då var de starkt prosovjetiska. Under tiden mellan Hitler-Stalin pakten och Hitlers invasion av Grekland tonade de, liksom alla kommunistpartier, ner kritiken mot Hitler. De är marxist-leninister. Lenin är fortfarande viktig för dem. De tror på revolutionen och på proletariatets diktatur (läs gärna deras teser om socialism här!). Detta betyder att de som alla andra kommunistpartier har öppna diskussioner om vilka de kommer att vilja utestänga från sin syn på ”folkstyre”. De har hållit konferenser där de attackerat EU:s arbete för at minnas kommunistiska brott under 1900-talet. De har då öppet försvarat både Stalin och Sovjet.

The vulgar anti-Stalin campaign also ranks among the methods of distortion. They believe that on the basis of ignorance and by means of reversing reality, they will establish in the consciousness of the people the equation between Hitler, a product of capitalism and Stalin, a product of Bolshevism, the most vanguard achievement of mankind. By means of mudslinging against one person they obviously intend to erase the first attempt of socialist construction as a whole, to distort the conditions under which the economic basis of socialism was formed

Antikapitalisterna Folklig enhet

Sen har vi antikapitalisterna som vill störta allt. De består av folk som anser att KKE och KOE är för mjäkiga. Lenin och Mao och anarkister och Hamas och diverse terrorgrupper över hela jorden gillar dessa mysiga aktivister. De fick 0,85%, i 2014 fick de 2,3% i Grekland som helhet. Det finns några andra liknande sekter. Tex spelar maoisterna i ANTARSYA en stor roll i Folklig Enhet som fick 3%. De bröt sig ur Syriza i somras.

Allt i allt!

Räknar man samman de ÖPPET antidemokratiska grupperna, Syriza, antikapitalisterna och KKE samt Golden Dawn är det 55% av rösterna i Aten.  Lägg sen till Högern som numera ligger på gränsen till att faktiskt kunna kallas fascistiskt och antidemokratiskt, så blir det 71%. (Källa för valresultatet: wikipedia. Läs mer om valet 2012 här.)

Annonser