Dawahrörelsen i Gävle är kopplat till hatpredikanten Abdur Raheem Green

Gefle dagblad gör en djupdykning i vad dawahrörelsen i Gävle håller på med. De vill sprida en mer extrem variant av islam och har därför ofta haft personer runt omkring sig som stöder IS och Al Qaida. Gävle Dagblad granskar dem. Dvs organisationen SUDC som driver arbetet i Gävla.

Organisationen som ligger bakom missionsarbetet i Gävle heter SUDC, Swedish United Dawah Center.

De nämner att Abdur Raheem Green, Dawahrörelsens stora namn, ses som förebild av SUDC och att man SUDC:s hemsida länkar till sju olika föreläsningar av Abdurraheem Green. Green är en rabiat rasist som ofta uttalat sig mot demokrati och för att stena homosexuella och folk som hoppar av från islam.

Men det är mer än så. Hans böcker och böckerna som de organisationer han grundat sprider säljs också där.  Dessutom har SUDC ett direkt samarbete med Greens organisationer IERA och Mission Dawah. Svenska Mission dawah grundades för övrigt direkt av Green och bär samma namn som hans organisation i Storbritannien. (Green beskrivs som huvudinstruktör för dem här.) Mission Dawah är en del av IERA, en organisation som Green direkt grundade (jag har skrivit mycket om dem i en annan artikel).

SUDC grundades direkt av personer kopplade till de rörelser Abdur Raheem Green grundat.

SUDC samarbetar regelbundet med de andra dawahrörelserna i Sverige. Tex i Street Dawah Sverige där man direkt ser SUDC:s namn bredvid namnen på Greens organisationer IERA och Mission Dawa.

dawahmalmö

Ett annat projekt de deltagit i är Global Dawah Day. Det är ett annat av projekten IERA och därmed Abdur Raheem Green skapat. (som synes här)

Dawahday

dawahday2

Dessutom har SUDC utbildats av Mission Dawah Sverige och samarbetar med dem i diverse utbildningar.

Ett minimikrav man kan begära är att Gävles moské och SUDC förklarar vad de anser om Abdur Raheem Greens ideer och att vi begär ett tydligt avståndstagande av honom.

Det är inte ok att vilja stena homosexuella (till exempel). inte någonstans, på något sätt och på något villkor är det ok att samarbeta med personer som driver mord på homosexuella som en av sina politiska mål (de ska stenas i de framtida islamska staterna de vill grunda).

MER LÄSNING!

Läs mer om hur dawahrörelsen grundats av Abdur Raheem Green här.
Läs mer om deras norska vänner här.
Läs mer om Abdur Raheem Green här!
Läs även Hanna Gadbans bok Min Jihad. (Läs denna artikeln om ni undrar varför jag länkar till Gadban. Hennes islamofobi är galenskap. Men hon råkar ha rätt om dawahrörelsen.)

Annonser

One thought on “Dawahrörelsen i Gävle är kopplat till hatpredikanten Abdur Raheem Green

  1. Ping: Chockande nyheter från Australien om unga muslimer i förorterna - Vad gör Sverige ? - Dissidenter.com

Kommentarer inaktiverade.