I IS och de radikala islamisternas galna värld…

Här är några till exempel på hur personer som stöttar IS, Al Qaida och extrem våldsbejakande islamism tänker.

Först två exempel och en PDF från min Facebook feed där personer som är mot demokrati, vill döda homosexuella och som är apologeter för IS har härjat sen igår. Hela diskussionen kan läsas här (PDF). Den är ganska avslöjande. Vill ni se videon som lade upp också och jämföra med åsikterna i debatten kan ni klicka här och läsa direkt på Facebook.

Stena

Stena2AbuMaidah Saeed är för övrigt en öppen anhängare till IS: Magnus Sandelin har skrivit om honom tidigare.

Debatten är kanske mest intressant i de avsnitt som handlar om varför dessa personer fördömer demokratin. (Och i de inte-så-subtila referenserna till stöd till IS och Al Qaida.) Men som vanligt lyfter jag fram synen på homosexuella. Denna syn är en som förenar IS, Al Qaida och de olika grupper som säger sig ”bara vara religiösa” men som bidrar till att skapa den kultur som terrorn växer igenom. Ett exempel på detta är dawahrörelsen som Magnus Sandelin skrev en bra artikel om nyligen. Stora delar av dawahrörelsen har sin grund i Abdur Raheem Greens olika organisationer. Green är en rabiat radikal islamist som inte tvekar att säga att homosexuella och äktenskapsförbrytare och personer som hoppar av islam bör dödas i en islamsk stat.

Abu Maidah Saeed förtydligade frågan.

muhammed suaal
Så långt svenska debatten. Läs mer i den PDF jag sammanställt med dumpar från debatten.

I Danmark är som vanligt Facebookgruppen Profenets Vej viktig att följa.

IS anhängare försöker utmåla IS som en problemfri drömstat. Givetvis för att få fler att ansluta sig till IS: Det finns många Facebboksidor som sprider sån propaganda, tex ”exposing ISIS”. En debatt startades i Profetens vej om ISIS. Lägg märke till hur man öppet försvarar IS.

profetens profetens2 profetens3 profetens4
För lite tyngre ideologiskt material rekommenderar jag Islamic Thinkers. En webbsida som funnits länge men som blivit mer och mer pro IS.

Måste säga att Charlie hebdo fångat deras inställning bäst. Hade profeten Muhammed kommit tillbaka idag hade detta gäng utmålat honom som en farlig Kuffir, och IS hade skurit halsen av honom.

Charlie hebdo

För mer information, besök min sida med mina samlade artiklar om och mot IS, Al Qaida och den radikala islamismen: Jerlerup/ radikal islamism

Annonser